Kon: Tražićemo da kovid propusnice tokom novogodišnjih praznika važe 24 časa

Epidemiolog Predrag Kon najavio je da će medicinski deo Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa tražiti da važenje kovid propusnica tokom novogodišnjih praznika bude produženo na 24 časa.
Kon: Tražićemo da kovid propusnice tokom novogodišnjih praznika važe 24 časa
Foto: 021.rs
On je za portal Telegraf.rs rekao da je proslava Nove godine trenutno "najveći epidemiološki rizik", ali i dodao da je skeptičan po pitanju eventualnog produženja važenja kovid propusnica.
"Mi smo tražili razgovor o tome i on je odložen. Malo sam skeptičan, mislim da baš nikakve dodatne mere neće biti prihvaćene ali novi podaci ukazuju na to ako bismo proaktivno razmišljali i te kako bi trebalo da se te mere pooštre", naveo je epidemiolog.
Kon je naveo da je moguće da je omikron soj korona virusa već prisutan u Srbiji i ocenio da je neminovno da tokom januara, verovatno u drugoj polovini meseca, dođe do povećanja broja novoinficiranih.
 
"Koliko će to povećanje biti veliko i da li će biti pravi talas kakve smo videli, ja se iskreno nadam da neće, ali prvi pokazatelji ukazuju da je to neminovnost. Zašto bi se kod nas drugačije dešavalo nego što se dešava u Londonu? Ne postoji nijedan odgovor na to", naveo je Kon.
  • Lol

    17.12.2021 15:22
    Grohotom se smijem,grohotom!
  • Управљање

    17.12.2021 10:17
    Ризиком
    У Грчку само са ПЦР тестом! Укините пропуснице! Омикрон сој заобилази антитела и често изазива асимптоматску или благу инфекцију. У Јужној Африци где је вакцинисано свега 30% становништва, Делта сој је скоро нестао, Омикрон преовлађује. Већина заражене деце има благе тегобе као што су упала грла, зачепљен нос, главобоља и температура која пролази за три дана. Природни имунитет = здрав сан + витамин Д + цинк.
  • Bane

    17.12.2021 09:25
    Bane
    Kako te nije vise sramota sa toliko godina dase oglasavas na ovu temu,posle arene! Znam da moras da opravdas AV sve sto tije dao ali ovo je vredjanje inteligencije naroda,zaista! Bolje cuti! Dasi zabranio arenu povratio bi poverenje i kredibilitet u narodu a ovako....sjasi vise i neuzmemiravaj narod! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.