Grupa intelektualaca pozvala građane da izađu na referendum o promeni Ustava i glasaju za "ne"

Grupa intelektualaca, među kojima su urednik portala Nova srpska politička misao Đorđe Vukadinović i novinar Srđan Škoro, pozvali su danas građane da izađu na referendum 16. januara 2022. godine.

Oni su apelovali na građane da glasaju tako što će zaokružiti "ne".

Vukadinović je na konferenciji za novinare u Medija centru rekao da su se oni kao pojedinci okupili u inicijativu da zajedno pozovu građane da izađu na referendum i glasaju protiv promene Ustava, jer je to "tema koja se tiče svih građana Srbije".

"Nemamo dilemu da su predložene izmene Ustava loše radjene, u lošoj atmosferi, po lošoj proceduri. Nije bilo razloga za takvu hitnost, sadržaj amandmana je problematičan i svi advokati i pravnici kažu da ne služe svrsi zbog koje se navodno donose, a to je nezavisnost pravosuđa, već da urušavaju i onako ne tako sjajnu situaciju po tom pitanju", rekao je Vukadinović.
 
On je pozvao građane da masovno izađu na referendum i glasaju protiv, jer ukoliko dođe do promene Ustava, da bi se on ponovo promenio biće potrebna dvotrećinska većina u Skupštini Srbije, do koje opozicija teško može doći.
 
General Sreto Malinović je rekao da "ovom sazivu Narodne skupštine i ovoj vlasti ne treba dozvoliti da promene ni jelovnik u skupstinskom restoranu, a kamoli Ustav" i dodao da treba na referendum izaći i reći - ne.
 
"Imamo situaciju da su oni kao lopatom izbacivali zakone koji su suprotni interesima građana a najčešće poslanici nisu ni znali za šta glasaju. Najbolji dokaz o svesti poslanika o onome šta rade je Zakon o eksproprijaciji koji su mladi ljudi mobilišući snagu građana oborili", rekao je Malinović.
 
Novinar Srđan Škoro je podsetio da je referendum zakazan na godišnjicu ubistva kosovskog političara Olivera Ivanovića, za koga je rekao da je "stradao zbog svojih uverenja", kao i da niko od Srba na Kosovu "neće reći da ga je ubio Albanac".
  • Andrija Šrek

    17.12.2021 15:30
    ...
    Uh, eto, ja taman bio odlučio da izađem i zaokružim "NE", ali sad kad Đoka na to poziva, počinjem da se predomišljam...
  • Roditelj

    17.12.2021 11:27
    Botovi
    Ovi botovi sto ovde kucaju minuse ni ne znaju sta je to intelektualac. Nemaju oni mozak za to. Isprali su im ga ili su ga prodali SNS.
  • mile

    17.12.2021 09:40
    Samo NE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija