Belivuk, Miljković i Ivanovski negirali pranje novca

Optužene vođe organizovane kriminalne Veljko Belivuk i Marko Miljković negirali su na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal pranje novca.
Belivuk, Miljković i Ivanovski negirali pranje novca
Foto: 021.rs
"Oni su izneli odbranu i negirali su izvršenje krivičnog dela pranje novca koje im se stavlja na teret. Rekli su da će u daljem toku postupka dostaviti sa svojim braniocima svu dokumenaciju i pokazati da nisu izvršili krivično delo", rekao je Tanjugu njihov branilac Dejan Lazarević posle saslušanja.
U nastavku istrage je saslušan i optuženi pripadnik te grupe Filip Ivanovski, koji je takođe negirao krivično delo.
"On je sve negirao - i da ima veze sa kriminalom i sa pranjem novca i da je pripadnik organizovane Belivukove grupe", prenela je novinarima ispred suda njegov branilac Miljana Perendija.
 
U nastavku postupka biće saslušavani svedoci i izvođeni drugi dokazi, dodala je advokatica.
 
Prošle sedmice Tužilaštvo je pokrenulo novu istragu protiv te trojice i njihovih žena, kao i Belivukove tašte zbog sumnje da su prali novac. Žene su saslušane, a potom puštene da se brane sa slobode.
 
Ovo je treća istraga ovog tužilaštva koja se vodi protiv vođa ove kriminalne grupe. Pored Belivuka, Miljkovića i Ivanovskog, naredbom o sprovođenju istrage obihvaćene su B.B,  T.M, S.Đ i M. M. zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.
 
Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Belivuk i Miljković.
 
U saopštenju MUP-a se precizira da se one terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.
 
Sumnja se da su oni novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane. Uhapšene su 9. decembra ujutru, a nakon saslušanja su puštene da se brane sa slobode.
 
Protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osumnjičenih pripadnika njihove grupe podignita je optužnica za niz krivičnih dela, među kojima i pet ubistava.
 
U oktobru je protiv vođa grupe Belivuka i Miljkovića pokrenuta nova istraga zbog još jednog ubistva.
  • kosta

    18.12.2021 07:32
    Prva stvar koju vam advokat savetuje je da nista ne priznate.I cemu se cudimo.
  • Silver

    17.12.2021 18:52
    crkla ves masina zato nisu prali novce a nisu imali ni praska ....
  • Mile

    17.12.2021 16:02
    Ne vidim sta je tu cudno. Naravno da ce sve negirati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.