"Ukoliko bi izbori bili sledeće nedelje": SNS na 57 odsto glasova, ujedinjena opozicija na 12 odsto

Ukoliko bi izbori u Srbiji bili održani naredne nedelje, SNS bi osvojila 57 odsto glasova a ujedinjenu opoziciju podržalo bi 12 odsto birača, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus.
"Ukoliko bi izbori bili sledeće nedelje": SNS na 57 odsto glasova, ujedinjena opozicija na 12 odsto
Foto: 021.rs
U ujedinjenu opoziciju spadaju Stranka slobode i pravde (SSP), Narodna stranka, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana (PSG).
Anketa, čije rezultate prenosi Blic, pokazala je i da bi izborni cenzus prešle i Socijalistička partija Srbije (SPS) sa 9,3 odsto glasova, savez zelenih stranaka sa oko sedam odsto i koalicija NADA sa 4,3 odsto, dok su Zavetnici sa oko tri odsto glasova na ivici cenzusa.
Slede Dosta je bilo sa 2,4 odsto podrške, Srpska radikalna stranka i Dveri sa 1,4 dok su Zdrava Srbija i Jedinstvena Srbija na oko jedan odsto podrške birača.
 
Na izbore bi izašlo 50 odsto ispitanika, dok je 33 odsto reklo da neće glasati.
 
Upitani za aktuelne proteste u Srbiji, 46 odsto anketiranih je ocenilo da su u pitanju ekološki protesti, 32 odsto da su ti skupovi političkog karaktera, a sedam odsto da je reč o "opštem narodnom buntu".
 
Istraživanje je sprovedeno od 10. do 16. decembra na uzorku od 1.200 građana Srbije, bez Kosova i Metohije.
  • Aca

    20.12.2021 22:07
    vreme
    Alo botici prolazi vam vreme.Pa niste faraoni da vladate vecno.Gledao sam knjige drugara sa kvazi fakulteta e kakva je to smejurija,bezite oduvacemo vas.
  • Limes

    20.12.2021 18:37
    Premetaljka
    Ova "aga" zaboravio dva slova, "b" i "r"! A "faktor plus" je odavno "poltron minus"! Zli ljudi, lažovi!
  • T

    20.12.2021 17:52
    T
    Ovo su gluposti! Neka je milon i trista sns sektasa! Ostali su protiv ove sekte a ima ih sigurni oko tri miliona!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija