Dačić: Neću se kandidovati za predsednika, SPS u teškom položaju

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da je njegov stav da njegova stranka na predstojećim izborima bude sa SNS ili na svim nivoima zajedno na listi ili da izađe samostalno na svim nivoima.
Dačić: Neću se kandidovati za predsednika, SPS u teškom položaju
Foto: 021.rs
Dačić je dodao da se neće kandidovati za predsednika, ali da ne može ni da dozvoli da SPS propadne.
Dačić je za televiziju K1 rekao da do prave izborne kampanje ima još mnogo vremena i da se ne zna ko će s kim i kako izaći na izbore.
Naveo je da SPS još razmatra da li je bolje izaći na zajedničkoj listi sa SNS ili na dve odvojene liste, jer je SPS "u težem položaju ako ide na dve liste, jer će dobiti manju podršku".
 
"Od SNS, dodao je, SPS još nije dobio odgovor da li ćemo nastupati na zajedničkoj listi", rekao je Dačić.
 
Podsetio je da SPS i Jedinstvena Srbija imaju dogovor da podrže jednog predsedničkog kandidata, odnosno Aleksandra Vučića.
 
Dačić je ukazao da bi, ukoliko SPS bude imao svog predsedničkog kandidata, to značilo da pomaže nekome da Vučić ne pobedi u prvom krugu, i da bi SNS njegovu kandidaturu shvatio kao direktno suprotstavljanje Vučiću.
 
Ocenio je da SNS odgovara da SPS podrži Vučića, ali i da SNS odgovara da ne nastupi na zajedničkoj listi sa SPS.
 
"Ulazimo u nešto što nije dobro za naš rejting, žrtvujemo se da bismo imali zajedničkog predsedničkog kandidata, SPS je u teškom i kompleksnom položaju", zaključio je Dačić. 
  • Braco

    21.12.2021 18:39
    Šojić
    Ja i kapri ćemo sa Radikalima ili bolje u POKS. Hoću da budem kralj i neću da nosim zvučnici ko Žika.
  • F

    21.12.2021 07:30
    F
    Izumrelo vase glasacko telo! Tako cete i vi izumreti! I previse je zaista 30 godina! Samo....zabraniti svim,clanovima SPS da prelcu u druge stranke i bavljenje politikom! E to ce biti novina kada srusimo ovaj rezim!!!
  • Maks

    20.12.2021 21:20
    Dačić
    Čoveče idi kome ti više trebaš i ti i tvoja stranka u a fider zen. Idi troši ono tvoje koferče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija