Mali nakon poništavanja doktorata: Odluka je politička, na najbolji mogući način koristim znanje

Ministar finansija Siniša Mali nakon što je Senat Univerziteta doneo jednoglasnu odluku da je njegov rad plagijat, rekao je da veruje u svoj doktorski rad i ocenio da je reč o političkoj odluci.
Mali nakon poništavanja doktorata: Odluka je politička, na najbolji mogući način koristim znanje
Foto: 021.rs

To je objavio na svom profilu na Instagramu.

Mali navodi da veruje da u svoj doktorski rad i dodaje da se ne plaši, jer "zna da je istina na njegovoj strani".
"Uvek mi je bilo važno da stičem novo znanje, jer je to jedina stvar u životu koju vam niko ne može oduzeti. Ponosan sam na sve što sam naučio u poslednjih 20 godina, koliko se aktivno bavim ekonomijom i finansijama. Za to vreme sam uspeo da položim i najteže stručne, međunarodne ispite iz tih oblasti, koji važe za prestižne u svetskim ekonomskim krugovima. Želeo sam da na taj način dodatno unapredim svoje znanje", naveo je Mali.
 
On je naglasio da mu je drago što danas, kako je naveo, to znanje može da iskoristi na najbolji način - a to znači da odgovorno upravlja budžetom države i da obezbedi novac za nove puteve, bolnice i škole za veće penzije i plate, za isplatu pomoći građanima i privredi u vreme pandemije.
 
"Mislim da je to mnogo važnije od političke hajke koja se zbog doktorata vodi protiv mene punih osam godina unazad. Ja verujem u svoj doktorski rad, isto kao što verujem i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srbije. Reč je o političkoj odluci, koju ne mogu da prihvatim i zbog toga će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da je opovrgnem. Ne plašim se, jer znam da je istina na mojoj strani. Nastaviću da se borim, kao što se borim već osam godina. Politička hajka koja se vodi protiv mene može samo da me motiviše da radim još i više i bolje", napisao je Mali.
 
Senat beogradskog univerziteta poništio je jednoglasno na današnjoj sednici odluku o dodeljivanju doktorata ministru finansija Siniši Malom.
 
Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu potvrdio je ranije u drugostepenom postupku rešenje tadašnjeg dekana Fakulteta organizacionih nauka Milije Suknovića, koji je ministru finansija Siniši Malom izrekao meru javne osude zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorske disertacije.
 
Senat je već 12. decembra 2019. godine poništio diplomu o doktoratu Siniše Malog, ali tu odluku iz proceduralnih razloga poništio je Upravni sud.
 
Senat je najviši stručni organ Univerziteta i ima 46 članova: rektora, četiri prorektora iz reda redovnih profesora, 31 dekana fakulteta, četiri predsednika veća grupacija, predsednika Veća instituta i pet direktora naučnih instituta. Za odluku o doktoratu bili su potrebni glasovi 24 člana Saveta.
  • Dr Miggyy

    24.12.2021 11:04
    KAKAV ČUVENI PLAGIJAT
    Siniša Mali ne bi smeo da ostane na mestu ministra, on je pogazio sve moralne i ljudske norme. Da potsetim, u nemačkoj, kada se otkrilo da je ministar vojni plagirao doktorat odmah je smenjen. Rumumski premijer, kada se otkrilo da mu je doktorat plagijat, odmah je podneo neopozivu ostavku. Kod nas izgleda smene i ostavke su zabranjene, a moral ne postoji. Mali je vredan, u istom periodu uradio doktorat plagijat, tako ga i završio, i napravio ili kupio 24 stana u Bugarskoj. Ljubomorni mu ukidaju doktorat. Sramota je da jedan nesuđeni akademski građanin umesto da se izgubi, on baljazga da je odluka o plagijatu politička. O plagijatu su odlučivali najeminentniji profesori iz te oblasti.
  • Narode!

    24.12.2021 10:40
    Da ne zaboravimo!
    Njemu ne pada na pamet da podnese ostavku kao SVE njegove kolege u normalnim državama, naprotiv, još nas i vređa;
    Njoj ne pada na pamet, naravno, da ga zamoli da napusti vladu;
    Da NE ZABORAVIMO kada ON bude njega postavljao u novu vladu!
  • Fff

    23.12.2021 16:01
    Bgggg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.