Troje uhapšeno zbog sumnje da su pranjem novca oštetili budžet za 25 miliona dinara

U nastavku provere poslovanja privrednih društava "CFK Group" i "MG Grafika 023" tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su pranjem novca budžet države oštetili za više od 25 miliona dinara.
Troje uhapšeno zbog sumnje da su pranjem novca oštetili budžet za 25 miliona dinara
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju MUP-a, za pranje novca osumnjičeni su A.R. (50) i M.R. (43), dok se B.E. (41) tereti i za poresku utaju, a protiv još pet osoba biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.
Prema navodima u saopštenju, osumnjičeni su preko fiktivnih računa od robe koja potiče iz kriminalne delatnosti i nema deklaracije o poreklu, preuzeli ukupno 61.412.933 dinara, a pored toga I.C, uz pomoć B.E. iskoristio je na osnovu lažnih računa PDV od 11.494.000 dinara i umanjio porez na dobit firme "CFK Group" za oko 13.769.799 dinara.
Osumnjičenom B.E. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden nadležnom tužilaštvu, dok su A.R. i M.R. već izvedeni pred tužioca.
  • V

    24.12.2021 13:19
    v
    Zašto se objavljuju ovi slučajevi, kad se mahom svi nagode i nema sankcija, vać je postalo degutantno, ali zatvor je za sirotinju, za ŠESTO donara i te kako....itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija