Danas sednica Kriznog štaba, medicinski deo za ozbiljnije mere

Sednica Kriznog štaba održaće se danas, 28. decembra.
Virusolog Milanko Šekler rekao je za RTS da se nada da će ovaj put u odluci Kriznog štaba pobediti medicinski deo, kao i da bi bio red da jednom bude usvojeno nešto što oni predlože.
Poručio je da je "potrošio sve svoje pametne savete" i upozorio da će, ukoliko ne bude bilo poštovanja mera, u januaru biti više od 5.000 novozaraženih.
Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je za ranije da medicinski deo Kriznog štaba ne može da se saglasi sa organizovanim dočekom Nove godine, a da ne odustaje ni od zahteva da kovid propusnice važe 24 sata.
 
Naglasio je da je teza da, zato što je omikron soj toliko blaži, treba svi da se zarazimo besmislena, jer rizikujemo da se zaraze i oni koji su u povećanom riziku.
 
Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon istakao je za RTS da ne očekuje dramatične promene na sednici Kriznog štaba.
 
"Dramatične promene zaista ne očekujem. Ono što očekujem u ovoj situaciji jeste da se poštuju mere koje su na snazi. Koncerte na trgovima, a što je planirano, ne može da podrži nijedan epidemiolog niti lekar iz Kriznog štaba. Jasno je da je pritisak veliki, smatra se da treba da se dopusti, ne mogu da prejudiciram", naveo je Kon.
 
Sednica Kriznog štaba počeće u 16 časova.
  • Biljana

    28.12.2021 21:39
    Medicinski deo kriznog štaba
    Zar Vas nije postalo sramota da izgovarate nešto iracionalno što postoji samo na papiri.
    Šta znači "Medicinski deo".
    Svima je jasno da taj deo nema nikakvu moć i da su običan paravan, za političare koji su sve fakultete završili uključujući i Medicinski. Neznam zašt se taj deo blamira i gazi svoju profesiju, a ko zna možda imaju razlog.
    Izgleda da su u fazi "MA PUSTI HIPOKRATA OD NJEGA NEMA KORISTI".
  • jos niste

    28.12.2021 09:58
    shvatili ??!
    niko vas breee ne je.e !!!!! koje crne mere...ima da sevaju zurke na sve strane .
  • Kafka

    28.12.2021 09:46
    Štab
    Ovi ne prestaju da nas zezaju. Predlažu, predlažu, lažu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija