Lončar: Da smo pričali da vakcina nema i da je potrebna veza, procenat vakcinacije bi bio 100 odsto

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio da je epidemiološka situacija u Srbiji podnošljiva, ali da je pitanje dana kada će broj novozaraženih početi da raste.
Lončar: Da smo pričali da vakcina nema i da je potrebna veza, procenat vakcinacije bi bio 100 odsto
Foto: 021.rs
Lončar je za TV Pink izjavio da će Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa održati sastanak danas u 16 časova ali nije precizirao koje teme su na dnevnom redu.
Prema njegovim rečima, "država je obezbedila sve što je do nje" za borbu protiv epidemije - vakcine, lekove i bolničke kapacitete, a na građanima je odgovornost da se pridržavaju mera i da se vakcinišu.
Povodom slabog odziva za vakcinaciju protiv koronavirusa, Lončar je rekao da bi, možda, "da smo pričali da ih nema dovoljno, da je potrebna veza da bi se dobile vakcine, procenat vakcinacije bio 100 odsto".
 
Ukazao je da "država nije mama i tata" da građanima određuje šta treba da rade već da to ostaje na njihovoj savesti.
 
Ministar zdravlja je ponovo apelovao na građane da se vakcinišu protiv korona virusa.
  • Никола Јовановић

    29.12.2021 08:21
    Преко 35 година радим у медицини, ово што ради кризни штаб топло хладно је је веома смешно, вакцине не раде баш како треба да раде а то је да зауставе трансмисију и реинфекцију, па имамо реинфекцију код вакцинисаних особа неки се хоспитализују неки не, што се тиче омикрон соја СЗО је безвезе дигла панику и страх.
  • Biljana

    28.12.2021 21:16
    Doktoru Lončaru
    Pa što nisi pričao. Posle izgubljenog boja svi pametni.
    Ti si ministar
  • Andrija Šrek

    28.12.2021 15:09
    ...
    Nažalost, evo JEDNOM i ja da se složim s ovim ministrom.
    Dobro oni znaju s kakvim narodom imaju posla, zato i jesu na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.