Dmitrović ponovo krivi građane: Imaju jedno dete i umesto da rode drugo - kupe stan

Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović ponovo je u skupštini za lošu demografsku sliku Srbije optužio svest građana, uništenje porodice i "komoditet".
"Imamo bračne parove koji imaju jedno dete i kada treba da odluče da li da rode još jedno dete ili da kupe još jedan stan, 80 odsto njih bira još jedan stan", ocenio je Dmitrović.
On je dodao da je stopa rađanja u Francuskoj najviša u Evropi i iznosi 1,8, da Francuza ima 65 miliona.
"Značajno je što oni imaju oko šest miliona Muslimana koji i dalje imaju ono što su Hrišćani izgubili, a to je osećaj porodice", rekao je Dmitrović i poručio da "možete imati jedno dete u vanbračnoj zajednici, ali u braku je neophodno roditi bar dvoje ili troje".
 
Ponovio je podatak da će Srbija ovu godinu završiti sa 70.000 više umrlih nego rođenih i da je to put ka nestajanju, te da će 2050. godine u Srbiji biti tek četiri miliona stanovnika.
 
Dmitrović je istakao značaj predloženih mera, ali i naveo da novac nije jedini razlog što se ne rađaju deca.
 
On je rekao da oni koji traže pravnu državu i sigurnost, i kada odu u Švedsku "gde svega imaju deset puta više", takođe imaju po jedno dete.
 
Ministar je rekao da će se problem demografije rešiti "tek kad svi shvate da nemamo veći problem od toga, da imamo sve više zakona o deci, a sve manje dece te da očigledno negde grešimo".

Komentari 109

  • mrva

    02.01.2022 15:17
    @Dusan Dzigurski

    Uzivaj u svom zivotu kako mislis da treba i ne osecaj krivicu. Niko nema prava (niti pameti) da kaze sta je najbolje za drugog. Ove spodobe koje pokušavaju da nametnu nekakve drustveno-prihvatljive aršine, a pri tom osudjuju "svest" naroda, treba da budu zahvalni toj istoj "svesti" naroda.. jer da u proseku nije takva kakva jeste (jadna do bola ali iz sasvim drugih razloga), oni bi umesto na vlasti, bili u svojim brdima, pekli rakiju i okretali jagnjiće na raznju.
  • Dusan Dzigurski

    02.01.2022 13:41
    Deca
    Imam pedeset godina i zivim kao momak i tako cu dok ne odem na kontejner. Nemam ni zenu ni decu, ono malo sto zaradim potrosim na neke sitnice koje mogu sebi da priustim. Da mogu imao bih dvoje dece ali ne mogu ni da se ozenim jer zene ovde nece da se udaju za golje. Da zivim u Svedskoj ili Finskoj sve bi bilo drugacije, ovako je tako kako jeste.
  • Lucifer

    01.01.2022 19:32
    Eh, sladak je osećaj da je vlast bar po tom pitanju nemoćna. Još niko ne može da planira porodicu umesto nas samih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.