Gojković: Stigle žalbe reditelja, treba razdvojiti umetnost od njihovog vređanja Vučića

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je da je ministarstvo dobilo žalbe "tri režisera koji smatraju da su oštećeni odlukom Filmskog centra Srbije (FCS)".
Gojković: Stigle žalbe reditelja, treba razdvojiti umetnost od njihovog vređanja Vučića
Foto: 021.rs
"Kada se taj predmet prouči i kad se vidi na osnovu čega je doneta odluka, donosi se odluka Ministarstva kulture i informisanja. Treba razdvojiti politiku i ono što izgovaraju pojedini režiseri - vređaju i napadaju čak i predsednika države - od umetnosti, kulture i slobode izražavanja", rekla je Gojković za RTS.
Kako je navela, "to su dve potpuno različite stvari, ali čini mi se kao da neko želi zbog odluke FCS da to sve skrene na polje politike, što nije dobro za ljude koji se bave kulturom".
Upravni odbor Filmskog centra Srbije je krajem novembra odbacio predlog konkursne komisije da se finansijski podrže novi filmovi Želimira Žilnika, Gorana Markovića i Srđana Dragojevića.
  • Dragojlo

    29.12.2021 13:36
    Gospodjice Maja
    Nemate ni najmanje pravo da nekoga odbijete za nesto ako je taj neko rekao nesto protiv precednika.Samim takvim reagovanjem i delovanjem Vi niste za to mesto jer ste pristrasni i to onda ne mozete da radite.Sloboda govora je jedno,a vase branjenje vodje je nesto sasvim drugo i ne treba da bude nesto sto ce da bude presudno ni u kakvim sferama zivota.Branite vodju izmedju cetiri zida,i tamo gde moze,a ne mesajte politiku i slobodu govora!!!!
  • pajo patak

    29.12.2021 13:34
    vređaju i napadaju čak i
    predsednika države od umetnosti, kulture i slobode izražavanja, a on je pun istog kao ....
  • Oldi goldi

    29.12.2021 12:03
    čak se i Mita i Savka stide njenih izjava, dela i ispada!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.