Kon rekao da Kisić Tepavčević nije rekla istinu

Član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je danas da nije tačna izjava ministarke rada Darije Kisić Tepavčević da je na jučerašnjoj sednici jednoglasno odlučeno da se ne uvode nikakve nove mere.
Kon je za Kurir rekao da je medicinski deo Kriznog štaba tražio pooštravanje mera i da se nije složio sa organizovanjem dočeka Nove godine.
"Nije tačno da smo bili jednoglasni. Medicinski deo ostao je pri svojim stavovima i kao minimum smo tražili da kovid propusnice važe 24 sata za sve osim za potrebe vezane za hranu, lekove i gorivo, a nismo podržali ni javne skupove sa koncertima za doček Nove godine", rekao je Kon.
Na pitanje kakvo je bilo obrazloženje ostalih članova Kriznog štaba da se to ne prihvati, Kon je kazao da ne može da citira šta je ko rekao tokom rasprave.
 
"Ključni argument političkog dela kriznog štaba bio je da to što mi tražimo nije realno i da ne može da se sprovede. A imamo pretnju koja nailazi i jasno vidimo da će doći do naglog porasta broja zaraženih. Desio bi se i bez dočeka Nove godine, ali bi to išlo sporije, što je veoma važno", rekao je Kon.
 
Prema njegovim rečima, na sednici je saopšteno da se kovid propusnice poštuju, a podneti su i izveštaji o hiljadama izvršenih inspekcija i milionima naplaćenih kazni.
 
"Nema dileme da su kovid propusnice dobro rešenje, ali baš zato moraju da važe 24 sata", kazao je Kon. 
  • Sabahudin

    02.01.2022 11:51
    Jad
    Pre par dana ulazim u zgradu Urbanizma i Informatike, obezbedjenje ne pusta bez maske. U isto vreme ulazi neki guzonja-investitor i prave se da ga ne vide, naravno bez maske. Pričati o merama gubljenje je vremena.
  • Miodrag

    01.01.2022 11:22
    Još 92
    "Ako danas ne uspemo, jedini razlog smo mi sami"
    Još 92 dana do slobode.
  • Tezlika -II

    31.12.2021 18:38
    Podržavam!
    Sve što je rekao, na kriznom štabu, primarijus dr Kon podržavam bez zadrške jer će nam tako biti zdravije i spašćemo mnogo života!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".