Zaštitnik građana zatražio da se hitno ispita zločin u Somboru

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je od Centra za socijalni rad u Somboru da u roku od 15 dana dostavi izveštaj o postupanju u slučaju nasilja u porodici koje se završilo ubistvom u Somboru.
Zaštitnik građana zatražio da se hitno ispita zločin u Somboru
Foto: Pixabay

Pašalić je isti izveštaj zatražio i od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Od Ministarstva unutrašnjih poslova, zaštitnik građana je zatražio da ispita da li je ranije bilo prijava nasilja u toj porodici i ako jeste da dostavi izveštaje o postupanju povodom tih prijava.

Kako je juče objavljeno, Zdravko Goranović ubio je svoju ženu i dve ćerke, a kako je nezvanično potvrđeno, onda se i obesio.

  • Mrvica

    31.12.2021 08:45
    kasno
    Kasno, majstore. Trebalo je to ranije uraditi.
  • nsmom

    31.12.2021 00:40
    A MUP i ostali, "zastitnice"?
    Dokle ce se prozivati samo centri za socijalni rad?? Pa ko je tog coveka pustio iz pritvora, Centar? Sramotno je vise koliko se centri za socijalni rad neprekidno isturaju kao institucije jedine odgovorne sta god da se desi. I sramotno je sto se pravosudje, MUP i drugi lokalni akteri ne pominju. A zalosno je sto iza svih ovih institucija stoje neka ministarstva koja stite ugled i kredibilitet svog sektora. Ministarstvo za rad kao da ne postoji. Zato su centri mete. Posto je tekst o "zastitniku" gradjana i centrima, ne komentarisem strahotu tragedije ove porodice, to podrazumevam...
  • Imre

    30.12.2021 22:42
    U svim segmentima zivota izostaje preventiva od drzavnih vlasti,sto necudi jer to nedostaje u zivotima vecine stanovnistva u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".