Sud suspendovao obustavu rada beogradskih advokata

Viši sud u Beogradu doneo je privremenu meru kojom je do daljeg suspendovao odluku skupštine Advokatske komore Beograd o obustavi rada beogradskih advokata.
Sud suspendovao obustavu rada beogradskih advokata
Foto: 021.rs
To znači da beogradski advokati praktično od danas mogu da rade i postupaju u predmetima.
 
Privremena mera je doneta po tužbi advokata Vladimira Cvejića za poništenje odluke skupštine AKB i na nju ne postoji pravo žalbe, pa će važiti do pravosnažne odluke o ovoj tužbi.
Skupština AKB donela je odluku o obustavi rada 21. decembra.
 
Mesec dana ranije skupština Advokatske komore Srbije izglasala je da advokati iz cele Srbije ne stupe u štrajk.
Advokatska komora Beograda izglasala je obustavu rada i iznela zahteve koji se tiču izmena Zakona o parničnom postupku i dopune stava Vrhovnog kasacionog suda u vezi sa bankarskim sporovima.
 
Prema odluci AKB, beogradski advokati nisu učestvovali u postupcima pred sudovima i drugim organima na teritoriji cele Srbije.
 
To je prethodnih nedelju dana dovelo do masovnih odlaganja suđenja u svim beogradskim sudovima i pred drugim organima, ali i u drugim gradovima u postupcima u kojima su bili angažovani advokati iz Beograda.
  • Gorica

    01.01.2022 22:49
    jak sud a još jače sudije
    Nalog stigao, miško stisnuo ćevap i doneo odluku kako mu je majmun naredio. Stidite se profesije i zakletve....
  • Boriša

    01.01.2022 09:19
    Kada je za stranku sud je izuzetno efikasan.
  • tarabic

    31.12.2021 20:51
    SNS bratija, svuda ih ima
    koliko sam ja razumeo zabranili im da ne rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.