Stefanović: U narednim godinama više od milijardu evra za namensku industriju

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavljuje da će više od milijardu evra u narednim godinama, počev od ove, biti uloženo u domaću namensku industriju.
Stefanović: U narednim godinama više od milijardu evra za namensku industriju
Foto: 021.rs

Poručuje da će aktivnosti tog ministarstva u ovoj godini biti usmerene na nastavak brige o vojnicima i zaposlenima u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane.

Nebojša Stefanović ističe da su zahvaljujući ogromnom razumevanju Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića pripadnicima vojske i Ministarstva odbrane od 1. januara plate povećane za osam odsto što je, kako kaže, najveće povećanje plata u državnom sektoru.

"To će svakako značiti za standard vojnicima i civilima koji rade i Ministartsvu odbrane i Vojsci Srbije", kaže Stefanović za Tanjug.
 
Istovremeno će, naglašava, biti nastavljen i program poboljšanja materijalnog statusa pripadnika Vojske koji će, kako kaže, po cenama ispod tržišnih moći da reše stambeno pitanje i steknu krov nad glavom.
 
"Sa boljom platom, ali i boljim uslovima rada, novim objektima i infrastrukturom koju planiramo da završimo u 2022.godini, pokazujemo da o ljudima u sistemu odbrane brinemo na mnogo bolji način nego što je to bilo u nekim prethodnim vremenima", navodi Stefanović.
 
Ministar najavljuje da će više od milijardu evra u narednim godinama, počev od 2022, biti uloženo u domaću namensku industriju i proizvodnju "lazara", "miloša", "pasarsa", u modernizaciju naših "kubova", tenkova...
 
"Da pored primanja zaposlenih i njihovog standarda unapredimo i tehniku. Imamo potpuno jasnu sliku šta je to što u 2022. godini treba da uradimo i počećemo sa radom prvog dana da bismo počeli ostvarenje tih ciljeva", naglašava ministar.
 
Stefanović ističe da je cilj da Vojska Srbije bude najsnažnija u ovom delu Evrope i da se građanima obezbedi mir, bezbednost i stabilnost.
 
"Želja nam je da Vojska bude apsolutni garant svega toga, da ne bude nekog ko će želeti nešto tuđe ili bilo kakvu agresivnu politiku, već garant odvraćanja i da svako ko razmišlja da naškodi građanima Srbije dva puta razmisli i odustane", poručuje Stefanović.
  • Apach

    23.01.2022 14:43
    Da treba ulagati u namensku da bi i drugi očevi ministara omastili brk na teret naroda.
  • NN

    02.01.2022 20:11
    Obozavam ovakve dobre vesti, na svaku se javi gomila Srbomrza zapenjenih od mrznje. DA, za srpsku vojsku se mora ulagati vise nego za sve ostale javne poslove ukupno! Sloboda, mir i bezbednost, apsolutni prioriteti, pa onda sve ostalo.
  • Alane Oprosti

    02.01.2022 19:56
    Pitanje za nazovi ministra…
    Protiv koga mi to ratujemo i ko to nas napada već poslednjih 10 godina? Koliko vidim najviše smo od vas nastradali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.