Mihajlović: Životna sredina još jednom zloupotrebljena u političke svrhe

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da današnje blokade saobraćajnica u organizaciji Saveza ekoloških organizacija Srbije nemaju "nikakve veze" sa ekološkim temama.
Mihajlović: Životna sredina još jednom zloupotrebljena u političke svrhe
Foto: 021.rs

Ona navodi da je "tema životne sredine još jednom zloupotrebljena u političke svrhe".

Ocenila je da blokade puteva mogu samo da naškode građanima, navodeći da je "jasno rečeno da neće biti nikakvih koraka u projektu Rio Tinto bez dogovora sa građanima kojih se taj projekat direktno tiče".
"Ne postoji nikakav ugovor između Vlade Srbije i bilo koje kompanije, pa ni Rio Tinta, o eksploataciji litijuma. Svako insistiranje da se poništi nešto što ne postoji je ili plod neznanja ili namernog dovođenja u zabunu građana i građanki Srbije", navela je ministarka.
 
Na više lokacija u Srbiji danas su održane blokade puteva u organizaciji ekoloških udruženja koja zahtevaju da se kompaniji Rio Tinto ne dozvoli iskopavanje litijuma. 
  • Slobodan gradjanin

    05.01.2022 08:39
    Sprečiti rasprodaju zemlje
    Ovo je pokušaj da se spreči pljacka Srbije i njena rasprodaja. Problem je što ti i diktator treba da vratite pare koje ste uzeli a ne da Srbija plati milionske oštete.
  • NN

    04.01.2022 11:06
    Glupaca jeftina, vredja inteligenciju ovog naroda
  • Lole

    04.01.2022 10:18
    Koliko ste para dobili od Rio Tinta da unište Srbiju do kraja, a sad se narod buni, ko da se nešto pita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija