CRTA: Nadležni organi da se hitno izjasne o uslovima za održavanje referenduma

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) uputio je poziv Vladi, Kriznom štabu i Republičkoj izbornoj komisiji da se hitno izjasne o uslovima za održavanje referenduma 16. januara.
CRTA: Nadležni organi da se hitno izjasne o uslovima za održavanje referenduma
Foto: 021.rs

"Verujemo da briga za zdravlje građana mora da bude apsolutni prioritet i zato je neophodno da se građanima garantuje bezbedno okruženje u kojem mogu da iskoriste svoje biračko pravo", saopšteno je.

Crta naglašava da želi da bude krajnje odgovorna prema više stotina građana, članova svoje građanske posmatračke misije koji bi trebalo da budu raspoređeni na glasačkim mestima na dan referenduma.

Uz napomenu da nisu ni kompetentni ni pozvani da donose procenu epidemiološke situacije, članovi Crte zahtevaju od nadležnih državnih organa da s punom odgovornošću iznesu jasan stav o tome u kojoj meri glasanje predstavlja rizik za javno zdravlje i kakve će mere zaštite preduzeti.

  • Nena

    06.01.2022 20:17
    Alo jer opozicija spava
  • Banderaš

    05.01.2022 23:37
    olos Vlast Olos Opozicija
    Na referendumu se odlucuje o najvaznijoj delu vlast,sudskoj vlast koja bi trebala da sama sebe bira i da samoj sebi odgovara,bez kontrole naroda!! I niko iz opozicije ne reaguje!! Tu nesto nije u redu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija