Komandant Vojne bolnice Udovičić: Od sutra očekujemo masovne prijeme zaraženih na hospitalizaciju

Komandant Vojne bolnice Karaburma Ivo Udovičić izjavio je danas da se skok broja novozaraženih korona virusom u Srbiji odražava i na broj hospitalizovanih pacijenata.
Komandant Vojne bolnice Udovičić: Od sutra očekujemo masovne prijeme zaraženih na hospitalizaciju
Foto: 021.rs

Taj broj će, kaže, biti značajno veći u narednim danima.

"Taj broj će biti značajno veći koliko sutra i prekosutra, s obzirom da su posle Nove godine, kada smo videli masovne proslave na trgovima, restoranima, splavovima, ski centrima... Mi očekujemo masovnije prijeme u bolnice od sutra, pa u narednih nekoliko dana", rekao je Udovičić za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, omikron soj ne daje veliki procenat hospitalizovanih, ali da je u Srbiji mali broj vakcinisanih, kao i da je prisutna mešavina delta i omikron soja.
 
Naglasio je da je u prethodnom talasu korona virusa Vojna Bolnica na Karaburmi imala 50 pacijenata mlađih od 50 godina na intenzivnoj nezi, kao i šest preminulih i dodao da niko od njih nije bio vakcinisan.
 
Istakao je da očekuje da će biti zaraženo između 30 i 40 odsto zdravstvenih radnika i da će, iako su vakcinisani i iako će imati blaži oblik bolesti, morati da idu u izolaciju.
  • Nikola

    07.01.2022 15:17
    Broj umrlih i broj hospitalizacije treba gledati najviše a ne broj pozitivnih.

    Treba stalno pratiti broj umrlih i broj hospitalizacije i onda se može doneti delimičan zaključak kakav je omicron soj,u JAF omicron nije pokazao da ima veći letalitet od delte.

    Primer radi ako za 15 dana budemo imali u covid bolnicama preko 3000 pacijenata onda je mnogo infektivniji od delte,ali ako tada budemo imali 2300-2850 pacijenata onda omicron i nije toliko infektivniji od delte.


    Južna Afrika je 19 decembra imala preko 20.000 pozitivnih 27 decembra 7000 pozitivnih; juče su imali 9000 pozitivnih i prema podacima ourworlddate nema veći letalitet.
  • Pera

    07.01.2022 12:07
    Sns bednici
    Nego ima li kakve novosti za ovih 18000 iz arene?ili su dobili sendvic protiv korone?o spasli svoj zivot
  • Nikola

    06.01.2022 22:00
    Evo ja kao kliničar iz covid odeljenja moram reći da su dosadili bogu i narodu, sve je korona nema više kardiovaskularnih bolesti, kancera, adenovirusa, rotavirusa, gripe,prehlade itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.