Sedmi dan potrage za nestalim mladićem iz Splita: Policija i danas na terenu, bez novih tragova

Sedam dana traje potraga za Matejem Perišem iz Splita, koji je u Beogradu nestao u noći između 30. i 31. decembra.

Izuzev snimaka s nadzornih kamera, opipljivih tragova nema, niti se može naslutiti šta se s njim dogodilo.

Kako je danas popodne saopštio MUP, svi policajci u Policijskoj upravi za grad Beograd, kao i pripadnici rečne jedinice, ronilaca Žandarmerije, UKP i svih drugih linija rada, ne pitajući za praznik ili radno vreme, daju sve od sebe da se nestanak razreši i istina sazna.

Policija je danas pretraživala pojas od Velikog ratnog ostrva, desna strana reke Dunav pa sve do Ade Huje, pri čemu su korišćeni i čamci i dronovi. Kako prenose mediji, vlasnicima splavova je bilo naloženo da uklone grane i balvane oko splavova, ali ni to za sada nije dalo rezultate.
 
Takođe, danas se prvi put o nestanku Mateja Periša oglasila i njegova devojka Sanja. Ona je za medije izjavila da se sa momkom čula poslednji put 30. decembra oko 21:30, piše Euronews Srbija.
 
U potragu za nestalim Metejem Perišom iz Splita je od srede uključeno i Više javno tužilaštvo, koje je donelo naredbe za veštačenje DNK profila i izuzimanje snimaka sigurnosnih kamera sa mesta gde je Splićanin poslednji put viđen.
 
Matej Periš poslednji put je viđen 31. decembra oko 2.30 sati ujutru kako izlazi iz beogradskog kluba Gotik kod Beton hale. Od tada mu se gubi svaki trag, kao i signal na mobilnom telefonu. Prijatelji sa kojima je došao u Beograd na proslavu Nove godine prijavili su njegov nestanak 31. decembra u 18 sati.
 
Otac nestalog mladića Nenad Periš, koji je u Beogradu od nedelje, otkrio je da je dao uzorak zbog DNK analize i da strahuje da njegov sin više nije živ, ali i da mu utehu pruža podrška koja stiže sa svih strana.
 
Nenad Periš se danas popodne sastao sa predstavnicima MUP-a i potvrdio da se vrši DNK analiza.
 
"Upravo sam se vratio sa sastanka sa ljudima iz MUP-a Srbije koji vode potragu za Matejem i uverili su me da će nastaviti jednakim intenzitetom traganje, iako je u petak Božić. Dobio sam samo načelne informacije i mogu vam sada potvrditi da oni imaju izdvojen DNK za upoređivanje. Ja ne tražim i ne zanimaju me pojedinosti, već samo da se reši ova situacija", rekao je Periš za Jutarnji list.
 
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je ranije da postoje određena saznanja o nestanku mladića, ali da će konačan ishod prva saznati njegova porodica.
 
Nakon izjave srpskih vlasti, oglasio se i hrvatski premijer Andrej Plenković.
 
On je rekao da je od prve sekunde u kontaktu sa hrvatskim ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova, Davorom Božinovićem i Goranom Grlić Radmanom, kao i sa svim predstavnicima srpskih vlasti.
 
"Imam utisak da nemamo širinu slike, nadamo se najboljem. Dok nemamo službene informacije do kraja, osim interesa za to i izražavanja žaljenja, ne mogu da komentarišem bilo čije izjave", kazao je Plenković.
 
"Ne znam šta da vam kažem, s obzirom na to da gledam one snimke na kojima trči, ono jeste on, a kao da nije. Prvo, momak u crnim patikama nije on, u belim patikama jeste. U vodi nije on, to da znate, zna se da je snimak star. Znam da Matej ranije nije pravio takve incidente, niti ludosti, znam sa kim sam u vezi", rekla je za Kurir Sanja, devojka nestalog Mateja Periša.
 
Ona je naglasila da je bila upućena u to da će Matej ići za Beograd na doček Nove godine, kao i da je znala sa kim će ići.
 
"Ja sam pre dve godine bila tamo, bila sam i tamo u Beton hali, poznat mi je taj teren. On je bio baš ushićen što ide tamo, pola godine je planirao da ide za Beograd za Novu godinu. Prvo su njih trojica planirala, posle su im se priključila još trojica drugova, pa još jedan, tako da je na kraju ispalo njih sedmoro. Dvojica su mu prijatelji iz osnovne škole, nije bilo problema među njima", kazala je Sanja.
 
Na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike. Visok je 188 centimetara, jače je telesne građe, plave kose i očiju.
 
"Svaka informacija nam je zlata vredna. Ako nešto znate molimo vas da se javite na broj +38598432700. Hvala svima", poručila je njegova porodica. 
 
Prijatelji i porodica za mladića kažu da je miran momak i sportista, i da je diplomirani ekonomista i da ne bi otišao a da se nikome ne javi. Ako imate informacije o Mateju Perišu, javite ih u najbližu policijsku stanicu ili na broj telefona 192.
 
Prijatelji Mateja Periša sa kojima je došao u Beograd vratili su se u Hrvatsku, a pre nego što su napustili Srbiju, išli su na poligrafsko ispitivanje, otkrio je otac nestalog mladića. 
 
"Matejevi prijatelji su otišli, prvo za Zagreb pa onda za Split. Koliko ja znam, poligrafski su ispitani. Imam tu informaciju, ali je nisam dodatno proveravao u policiji. Oni su prijatelji, najbolji prijatelji mog Mateja. Poznaju se od srednje škole i ja u njih ne sumnjam. Ne mislim da su oni napravili nešto loše, to vam govorim kao otac", rekao je Nenad Periš za hrvatski portal Index.
  • primavera

    07.01.2022 18:31
    laA
    Da li ga traze van tog dela uz Savu,postoji li mogucnost da je odvezen na drugi deo grada?
  • q

    07.01.2022 16:35
    O
    Ko da je bitno sta Hrvati komentarisu o Djokovicu, svima je poznato da nas ne vole i ne moraju. Sa druge strane neki hrvatski sportisti su ga podrzali. Bitno da se resi ovaj slucaj od Nove godine. Mnogo je ovo sve tuzno
    i plasim se da ima veze sa mafijom sa obe strane umesanom.
  • Dragana

    07.01.2022 15:26
    Sjašite s Novaxom makar na ovim drugim vestima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.