Vladeta Janković: Vučić ima razloga za zabrinutost, ne bi iznenadilo da odustane od izbora

Profesor Beogradskog univerziteta u penziji Vladeta Janković ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima "ozbiljne razloge za zabrinutost".

Kako je dodao, lično ga ne bi iznenadilo da Vučić u poslednjem trenutku odustane od parlamentarnih izbora. 

"Da ide samo na predsedničke i beogradske izbore, dozvoljavajući rizik da izgubi, jer bi tako on ostao predsednik i zadržao bi ovaj smešni Parlament", kazao je Janković za Njuzmaks adriju.
On je kazao da deljenje novca penzionerima i mladima pred izbore pokazuje koliko je Vučić zabrinut.
 
Ljudi gube poverenje u Vučića i svaki građanin ima drugačiji "okidač", smatra Janković, nekome je to situacija sa kompanijom Rio Tinto, puštanje iz zatvora optuženog za šverc kokaina Darka Šarića i drugo.
 
Takođe je rekao da opozicija treba da iskoristi u svoju korist ekološke probleme, Rio Tinto, pritisak iz Amerike, iz Evropske unije.
 
"Bio sam savetnik u kabinetu 2004/05. godine i ne znam za bilo kakav sporazum sa Rio Tintom. Nikad to nisam video, mislim da je ta vest lažna", rekao je on.
 
Janković je istakao da bi bilo dobro da opozicija ima jednog zajedničkog kandidata, jer bi tada šanse za pobedu na izobrima bile veće, a nakon te pobede treba organizovati izbore na kojima bi svaka stranka predstavila svoje argumente i ideologiju.
 
"Zavetnici, Pokret obnove kraljevine Jugoslavije, to je lažna opozicija. Prava opozicija postoji, i to je ovo oko Đilasa, Marinike Tepić, Vuka Jeremića, to je grupacija koja ima ozbiljnu šansu", ocenio je profesor.
 
Prema njegovim rečima, nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš bi bio dobar kandidat.
 
"Narod voli vojsku, on bi imao ozbiljne šanse i volim da verujem da nije sasvim završeno", smatra Janković.
  • @Pravda za Cvijana

    09.01.2022 19:54
    U kojem ste vi svojstvu imali uvid u bilo koji dokaz u slučaju Cvijana? Osim vašeg svojstva molim vas navedite i kakav dokaz ili dokazi su u pitanju kao i šta vam je u njima "sumnjivo".
    Optužnica protiv Karića je bila kod Cvijana koji nije ni bio u tužilaštvu pa da ima ičiju optužnicu? Ubili su ga zbog optužnice koju nije ni imao u vreme kada nije bio deo vlasti a nisu ubili nikoga iz tužilaštva koji su optužnicu sačinili i imali u rukama?
    Kakva "tišina" postoji kada se o svemu pisalo u novinama? Tzv. "glasna tišina"?
    Zašto njegova porodica ne sumnja u samoubistvo sa ili bez navodnika kako ih suptilno podmećete, a vi sumnjate? Smatrate da ste vi više zabrinuti za taj slučaj ili da vi imate više informacija od njegove sopstvene porodice?
    To u šta vi verujete je vaša lična stvar. Vi ste odabrali da verujete u nešto o čemu nemate ni najmanjeg pojma, niste videli nijedan dokaz ali znate da su "sumnjivi", niste razgovarali ni sa kime i izdaleka povezanim sa tim slučajem ali ste zato unapred i čvrsto odlučili u šta verujete i šta je "prava istina".
    Paranoja može biti veoma opasna kako za vas tako i za one koji vas okružuju.
  • @Pravda za Cvijana

    09.01.2022 15:14
    “Ne postoje dokazi da je Cvijan ubijen!”

    Da, kada je izgubio ljubav vođe, digao je ruku na sebe?
  • Pravda za Cvijana

    09.01.2022 13:01
    @@Psihijatar
    Ne postoje dokazi da je Cvijan ubijen!!!!!!!!!!!!
    Postoji gomila sumnjivih dokaza da je izvršio samoubistvo!
    Postoji povučena optužnica protiv Karića, finansijera SNS, koja je po mnogima bila kod Cvijana!
    Postoji tišina oko "samoubistva" neviđena u državi sa obzirom da je u pitanju bila javna ličnost!
    Da se kladim da li je Osvald bio jedini atentator na Kenedija ili da je Cvijan samoubica, uložio bih pare na Osvalda!
    Inače ne verujem ni u jedno ni u drugo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.