Brnabić: Izborili smo se da Novaku bude olakšan boravak u hotelu, dobija hranu bez glutena

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je u kontaktu sa ministarkom spoljnih poslova Australije Mariz Pejn uspela da izdejstvuje da se Novaku Đokoviću isporučuje hrana bez glutena.
Brnabić: Izborili smo se da Novaku bude olakšan boravak u hotelu, dobija hranu bez glutena
Foto: 021.rs

Osim toga, "izdejstvovano" je i da dobije sprave za vežbanje koje je je tražio, kao i da mu je dat lap top, ne njegov, ali da mu je dat drugi sa sim karticom kako bi mogao da komunicira sa porodicom. Novak do odluke suda ostaje u hotelu, kaže premijerka za TV Pink.

Brnabić je istakla da je predsednik Vučić u kontaktu sa Novakom, a Vlada Srbije sa Vladom Australije i da čine sve da olakšaju ono što se dešava Đokoviću.

"Nadam se da mu je olakšan boravak tamo, zahvalila sam se ministari inostranih poslova Autsralije na razgovoru koji je protekao u pozitivnom tonu, ponovila sam da je Vlada spremna da da sve garancije za Novaka, da uradimo sve što možemo da ga puste u Australiju. Čitava stvar je vrlo emotivna, ministarka mi je rekla da je stalno u kontaktu s predstavnicima naše dijaspore u Australiji, da su mnogi od njih njeni lični prijatelji, ali takva su pravila u Australiji, oni su zatvoreni za goste iz inostranstva i posete", rekla je Brnabić.
 
Đoković je već tri dana u hotelu za azilante i čeka razrešenje svog statusa nakon što mu je po dolasku u Melburn odbijena viza.
 
Prema najavama, Đoković će biti saslušan pred federalnim sudom u ponedeljak po australijskom vremenu.
 
Najbolji svetski teniser dobio je izuzeće za ulazak u Australiju zato što je nedavno bio zaražen kovidom, saopštili su njegovi advokati u sudskim dokumentima.
  • Veverica

    09.01.2022 20:40
    Banana država
    Češka odmah uputila protestnu notu Australiji kad su isto uradili češkoj teniserki, ali uspeh naše diplomatije je na napreDNOM nivou, bez premca.
  • Remus

    09.01.2022 11:05
    Poliglotizam
    Cine sve da Novaka povuku na mracnu stranu. Cak su podneli i usmenu zalbu anbasadoru Australije. Za pismenu nisu imali kadar koji zna Engleski.
  • Gagi

    09.01.2022 10:32
    Svašta
    Ubiste se od činjenja Novaku. Toliko ste zaglibili da treba da vas je sramota da se uopšte obraćate nekome

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.