Vlada blizu odluke da poništi sve ugovore sa Rio Tintom, Vučić nije za to

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je Vlada "blizu odluke da poništi sve ugovore sa kompanijom Rio Tinto".
Vlada blizu odluke da poništi sve ugovore sa Rio Tintom, Vučić nije za to
Foto: 021.rs

"Vlada Srbije je blizu da poništi sve što je dogovoreno sa Rio Tintom 2004. godine. I da se prekrši i ono što su ekskluzivno dali Rio Tintu 2006. godine. Spremni smo to da uradimo, da kažemo 'ne želite Rio Tinto u Srbiji, dobro, odlaze'", rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

Takođe, dodala je da je Vlada "zaista na ivici toga" da poništi sve ugovore i sa "Rio Tintom" i sa Velikom Britanijom.

"Niti smo ih doveli, niti smo obećali, niti smo uradili nešto što narod nije znao, sve što smo radili, radili smo transparentno. Slušamo naš narod", rekla je predsednica Vlade, osvrnuvši se tako na proteste zbog dolaska ove kompanije u Srbiju.
 
Dodala je da samo "treba da vidimo koliki je ceh" i koliko treba platiti prekide sporazuma. Brnabić je, međutim, dodala i da će o tome još razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekavši da on "nije za to".
 
"Mi smo jedan tim, mislim da je politika predsednika Vučića, najbolja politika. On nije za to. Ne voli kada ispunjavamo zahteve stranaca, stranih službi, agenture koja ja plaćena iz inostranstva, ali hajde da vidimo šta će da se desi", rekla je Brnabić.
 
Podsetimo, danas će u Novom Sadu biti blokiran auto-put u znak protesta protiv strane kompanije i projekta "Jadar". Jedan od organizatora protesta Miran Pogačar kaže da Novosađani izlaze na ulicu sa jednim zahtevom, a to je da se ukine Uredba Vlade Srbije za projekat Jadar i da Rio Tinto ne može ništa da kopa u Srbiji.
 
"Krajem decembra bili smo u poseti Gornjim Nedeljicama, mestu gde je život stao. Među razrušenim kućama bez krovova i prozora dali smo obećanje narodu Jadra da ćemo učiniti sve da im se nasilno oteti životi što pre vrate. Ne zanimaju nas izmišljene milijarde evra. Ne zanimaju nas nikakvi dogovori", poručio je on.
  • Pera

    09.01.2022 09:00
    Zbog Novaka treba Australisku kompaniju proterati iz Srbije
  • Salamander

    08.01.2022 16:58
    nije woochko za to?
    nije on nizašta!

  • Salamander

    08.01.2022 16:49
    nije woochko za to?
    nije on nizašta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.