Nišlija šeta 1300 kilometara za dom devojčice koja brine o čitavoj porodici, Novosađanke mu pomažu

Marta Jovičić ima 13 godina i brine o roditeljima koji su bolesni, kao i o mlađoj braći i sestrama.
Nišlija Nenad Popović odlučio je da napravi poprilično dugačku "šetnju" kroz Srbiju, kojom pokušava da "privuče" donacije za novi dom za Martinu porodicu.

On poručuje da mu je cilj da prepešači 1300 kilometara širom Srbije, a da želi da sakupi 15.000 funti za porodicu devojčice iz opštine Žabari.

"Prepešačiću 1300 kilometara preko cele Srbije za Martu, izdržljivu 13-ogodišnju devojčicu koja brine o roditeljima i mlađoj braći i sestrama jer su joj roditelji bolesni. O njoj sam saznao preko organizacije Srbi za Srbe nakon čega sam odabrao da ona bude cilj zbog kojeg ću prošetati Srbijom. Žive u kući napravljenoj od blata, bez struje", poručio je Popović u objavi.
 
Nenadu stratešku i organizacionu podršku u sprovođenju čitave akcije pružaju i Novosađanke Slađana Petrović i Kristina Nosović, koje su zadužene za pronalaženje sponzora, digitalni marketing i odnose sa medijima.
 
Kako je dodao plan je da se krene preko Kelebije, severne granice Srbije sa Mađarskom i cik-cak kroz 20 gradova, a krajnji grad je Niš, gde trenutno živi.
 
"Ono što me je zaista emotivno uhvatilo je da čujem da je njena jedina želja da ima siguran prostor za učenje kako ne bi zaostajala u školi. Trenutno uči ispod svog ćebeta jer su zime u Srbiji naporne. Razlog zašto sam odabrao zimu je da pokažem koliko sam spreman da svoju udobnost ostavim po strani kako bih osnažio i bio na usluzi onima koji moraju da se probijaju, jer je to jedini način da prođem svaki dan i tera mi suze na oči da vide da se to dešava", istakao je Popović.
 
 
On je dodao i da vodeći sopstvenu bitku sa mentalnim zdravljem, zavisnošću i traumom, želi da učini sve što može da ova devojka i njena porodica prevaziđu ovu prepreku u nadi za bolji, srećniji i sigurniji život.
 
Njegov cilj je da ovu šetnju završi za 30 dana sa nadom da će prikupiti dovoljno sredstava kako bi se pomoglo Marti i njenoj porodici.
 
Ukoliko želite da podržite akciju, donaciju možete izvršiti putem OVOG linka.
  • Koviljka

    10.01.2022 01:13
    Mladi nišlija...
    E jadni i pošteni dečko! Vrlo si human! Ali dok su kriminalci i lopovi na vlasti neće nam pomoći ni hiljadu takvih. Šta ovi napraviše od Srbije za 10-et godina, plus opozicija i opozicijina opozicija to nisu Srbi trpeli ni pod turcima 415-est godina. Vidi se da Bogu hvala ima još poštene i vredne omladine. Bog ti pomogao.
  • Goran

    09.01.2022 11:01
    Pomozimo hrabrim i humanim lju
    Pomozimo ovim hrabrim i humanim ljudima.Oni su najbolje što srbski rod ima.Nisu to lažne patriote ovo su prave patriote.Pmozimo ljudi ovo je pravo lice ove države.Pustite i Đilasa i Vučića. Ovo je humanost
  • Joe

    08.01.2022 23:54
    Ko želi, može
    Hrabar čovek! Molimo Vas da objavite gde i kako možemo uplatiti, pomoći...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija