Formirana radna grupa povodom slučaja policajaca u Priboju koji vređaju građane druge nacije i vere

MUP Srbije formirao je radnu grupu povodom ponovljenih incidenata u Priboju od strane pripadnika Uprave granične policije u kojima se vređaju građani druge nacije i vere.
Formirana radna grupa povodom slučaja policajaca u Priboju koji vređaju građane druge nacije i vere
Foto: 021.rs

Radnu grupu čine rukovodioci Uprave granične policije, koji će danas održati sastanak sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra prema Crnoj Gori u Priboju.

Zadatak radne grupe je da sagleda i utvrdi sve činjenice i okolnosti ovih događaja, kao i da sprovede i završi disciplinske postupke protiv policijskih službenika granične policije u Priboju, saopštio je MUP.

Do incidenta koji je uznemirio javnost došlo je nakon što je pripadnik policijske uprave Priboj Marko Pantović na svom Facebook profilu objavio video snimak na kojem zajedno sa starešinama i kolegama policajcima veseli uz stihove: "Oj Srebrenice tako si mi mila, Dabogda se tri put ponovila, Oj Sjenice nova Srebrenice, Oj Pazaru novi Vukovaru, Oj Fatima đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika".
 
Incident se dogodio na proslavi rođenja deteta Dragana Zekovića, policajca iz Priboja.
 
Kao organizator ovog događaja koji je podigao veliku prašinu i u Sandžaku i u regionu Zeković se obratio javnosti na svom Fejsbuk profilu.
 
"Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pesma koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava da napravi mnogo gorim nešto što, ponavljam, nije ni trebalo da se čuje na ovom veselju, niti bilo gde drugde", naveo je on Fejsbuku.
 
On je, takođe, naglasio da pesmu nije pevala cela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani u medijima, što se, kako je dodao, može videti na snimku.
 
Priboj je ponovo došao u centar pažnje kada je u noći Božića osvanuo snimak na kom desetak mladića peva "Božić je, pucaj u džamije".

Teme

MUP
  • pedja

    09.01.2022 15:24
    toma77com@gmail.com
    Kazniti pripadnike mupa gubitkom posla, nisu u funkciji svih gradjana, ruglo profesije. Klince sa sovinistickim pesmama kazniti krivicno. Mir svima Hristos se rodi!
  • lala

    09.01.2022 14:27
    trt mrt
    Kakva radna grupa, kakvi disciplinski postupci?
    Zašto još nisu podnete krivične prijave za raspirivanje verske, rasne, nacionalne mržnje?
    Da li postoji tužilaštvo?
  • Mile rent-a mozak

    09.01.2022 14:06
    Panduru sa čvarkom i funkcijom, nemoj se sikirati. Da nisi takav i iz takve porodice ne bi ni bio primljen u Mup. Proveren si odmah posle prijave. Uostalom i patrijarh ti peva slične pesme, i srpski Robin Hud iz Bosne i RS, koji krade, ali ne daje siromašnima. I ministar kojem predaješ raport. Budi čovek iako si pandur.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija