Predloženo da se po hitnom postupku usvoji: Još dve godine za produženje oružnih listova

U skupštinsku proceduru upućen je predlog da se rok za zamenu oružnih listova, dozvola za nošenje oružja za ličnu bezbednost i odobrenja za držanje oružja, produži za još dve godine.
Predloženo da se po hitnom postupku usvoji: Još dve godine za produženje oružnih listova
Foto: Pixabay
Predlog zakona o izmeni Zakona o oružju i municiji podneo je narodni poslanik Marijan Rističević, sa predlogom da se zakon donese po hitnom postupku. 
Predlaže se da se rok za zamenu isprava, oružanih listova, dozvola za nošenje oružja za ličnu bezbednost i odobrenja za držanje oružja, izdatih po prethodno važećem zakonu, produži do 5. marta 2024. godine.
Prethodno je Zakonom o izmeni Zakona o oružju i municiji koji je usvojen 2020. godine rok za podnošenje zahteva za izdavanje isprava produžen za dodatnih dve godine, do 5. marta 2022. godine.
 
"Imajući u vidu trajanje pandemije koronavirusa koja je i dalje prisutna, postoje objektivni razlozi zbog kojih građani vlasnici oružja nisu bili u prilici blagovremeno da izvrše svoje obaveze i izvrše zamenu isprava o oružju i postoje opravdani razlozi za dodatno produženje ovog zakonskog roka", piše u predlogu Zakona. 
 
Zakon je predložen po hitnom postupku radi otklanjanja mogućnosti za nastupanje štetnih posledica zbog neprodužavanja roka, kao i da bi se građanima koji do sada nisu zamenili isprave omogućilo da u dodatnom roku izvrše zamenu isprava kod nadležnih organa. 
  • Mikica

    12.02.2023 03:11
    Frka
    Ljudi masovno vracaju svoje licno oruzje pa nema ni poreza,to jako smeta drzavi pa stalno produzavaju rokove!!
  • Lopovi

    12.01.2022 14:13
    SNS paraziti samo hoce da uzmu pare od naroda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija