Gojković: Dokument da je Đoković bio pozitivan na koronu je validan, nema kazne za kršenje izolacije

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je dokument koji su izdali nadležni organi, po kojem je Novak Đoković 16. decembra bio pozitivan na korona virus "apsolutno validan".

Naveo je i da "ne postoji kazna" ako je posle toga prekršio obaveznu samoizolaciju učestvujući na javnom događaju.

Gojković je, odgovarajući na pitanje novinara američke televizije CNN "da se identifikacioni broj na testu Đokovića ne poklapa sa rezultatima testova na korona virus od 16. decembra, već od 26. decembra prošle godine", rekao da je dokument "apsolutno ispravan".
 
"Novak Đoković je imao validan dokument izdat od strane medicinske ustanove u Srbiji da je bio pozitivan na korona virus. Nakon pojavljivanja dokumentacije koja je objavljena putem društvenih mreža mi smo analizirali taj dokument i on je apsolutno validan, izdat od strane nadležnih organa Republike Srbije", rekao je Gojković.
Prema njegovim rečima, Đokoviću je informacija da je pozitivan na korona virus poslata putem imejla, "nakon očitavanja, tog dana, u kasnim večernjim satima".
 
Na pitanje kakva je kazna predviđena zbog kršenja karantina nakon obaveštenja da je pozitivan na korona virus, budući da je Đoković 18. decembra učestvovao na javnom događaju, Gojković je odgovorio da "u ovom trenutku ne postoji kazna kojom bi on mogao biti kažnjen po važećem zakonu, vezano za prekršaj koji je napravio".
 
"Ukoliko je uhvaćen u prekršaju mera samoizolacije koja mu je naložena od strane nadležnog organa, mogao je biti samo vraćen u samoizolaciju", kazao je Gojković i dodao da je osoba sa takvim prekršajem mogla biti uhapšena samo tokom vanrednog stanja.
 
Gojković je na pitanje - da li smatra da je odluka Đokovića da se ne vakciniše protiv korona virusa podsticaj za one koji ne žele da se vakcinišu, odgovorio da se "duboko ne slaže" sa Đokovićevom odlukom da se ne vakciniše, ali da "brani njegovu slobodnu volju" da to ne želi.
 
"Poruka Vlade Srbije je da se svi građani Srbije i sveta vakcinišu. To je tekovina 21. veka i tekovina nauke. Živimo u slobodnom društvu i prihvatamo sve moguće različitosti da neko ne želi iz bilo kog razloga da se vakciniše", rekao je Gojković.
 
On je dodao da mu je "žao što se Novak nije vakcinisao" jer bi to podstaklo mnoge da se vakcinišu protiv korona virusa.
  • e

    15.01.2022 09:29
    Želela bih da zahvalim ministru na ovom obaveštenju. Nismo znali da nije kažnjivo, pa smo naše društvance planirali da po povratku s puta iz inostranstva na aerodromu, a da bi mogli neometano da se krećemo po gradu, uradimo preskupi pcr za 9000 (sad 6000 hvala mu ko bratu), kao što smo uvek dosad, iako nemamo simptome, po važećem zakonu (kog izgleda nije ni bilo). Uštedeće nam dosta solidnu sumu novca, jer ako nije kažnjivo, onda nije ni zabranjeno - špartati ni potvrdjeno zaražen, a kako bi bilo nekom ko i nije zaražen, nego je samo bio na putu.
  • Proleter

    15.01.2022 04:03
    Hm
    Lažna država, lažni test, lažna vlast. Novače nije ti ovo trebalo u životu ko sa ovima šuruje uglavnom najebe.
  • Zikica

    14.01.2022 23:26
    Ovde nesto smrdi...
    Meni se sve cini ds je Novak pi pre par meseci bio pozitivan, zajedno Sa svojom suprugom.negde u junu, julu. Kako Sada opet

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.