Koncert u Nišu "Pobeda nad koronom" otkazan zbog korone, otkazane i sve predstave

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a prema preporukama Gradskog štaba za vanredne situacije, sve predstave u niškom Narodnom pozorištu su otkazane do kraja januara.
Koncert u Nišu "Pobeda nad koronom" otkazan zbog korone, otkazane i sve predstave
Foto: Pixabay

Prethodno je, u četvrtak, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u tom gradu, otkazan i novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije, koji je najavljivan pod sloganom "Pobeda nad koronom", prenose Južne vesti.

Prvo izvođenje "Neki to vole vruće" po istoimenom filmu iz 1959. godine u režiji Aleksandra Marinkovića bilo je zakazano za 21. januar. Ovo je drugo otkazivanje premijere ovog mjuzikla koja je trebalo da bude krajem 2021. godine, ali je pomerena zbog, kako je navedeno, bolesti glumaca. Nov termin se očekuje u februaru.
 
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, i sve predstave Pozorišta lutaka u Nišu, kao i programi drugih ustanova koji je trebalo da budu održani u tom pozorištu, biće odloženi.
Ranije ove nedelje, tradicionalni novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije "Naissus", čiji je pokrovitelj Grad Niš, otkazan je takođe zbog nepovoljne epidemiološke situacije.
 
Na ulicama u Nišu su još početkom godine postavljeni plakati kojima se najavljuje koncert pod sloganom "Pobeda nad koronom", pa su se javile i burne reakcije na društvenim mrežama jer se Srbija i dalje bori sa virusom.
 
"Odložen je iako sam ja Gradskom štabu predao takav plan da kao da ulazite u kovid bolnicu kod nekog, tako sam osmislio da se poštuju sve mere", rekao je dirigent Zoran Andrić, prenose Južne vesti.
 
Andrić, koji je i kumovao sloganu, rekao je da on ima metaforičko i umetničko značenje.
  • Syracuse

    16.01.2022 01:13
    Ovako će i SNS da slavi pobedu.
  • Sale

    16.01.2022 00:32
    Kad partijski kadrovi smisle naziv i planiraju onda dobijes ovakvu sprdacinu..
  • Izvor

    16.01.2022 00:28
    Treba da budu
    Tužne vesti.
    Ne južne vesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija