Građani sa Kosova glasaće na referendumu u Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju

Repubička izborna komisija (RIK) donela je večeras odluku po kojoj će glasači sa Kosova i Metohije svoje pravo moći da iskoriste na biračkim mestima u četiri grada centralne Srbije.
Građani sa Kosova glasaće na referendumu u Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju
Foto: 021.rs (arhiva)
To su Kuršumlija, Raška, Novi Pazar i Vranje.
 
Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao da je obaveza da se svim glasačima, pa i onima sa Kosova i Metohije, omogući da ostvare svoje Ustavom garantovano pravo, posebno imajući u vidu da je referendum jedno od prava koje se ostvaruje neposrednim učešćem građana.

Zato je odlučeno da se, nakon što Priština nije dozvolila održavanje referenduma, odnosno prikupljanje listića na KiM, umesto na Kosovu i Metohiji, glasa u Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju.

"Glasanje će biti na 45 biračkih mesta, u ta četiri grada, tako što će broj birača na već postojećim biračkim mestima biti uvećan za broj birača koji je ušao u onaj ukupan broj koji smo već utvrdili na sednici pre dva dana", rekao je Dimitrijević.
 
Naveo je i da se glasovi birača sa KiM neće odvojeno utvrđivati, već da će postojati jedna glasačka kutija, izvodi iz biračkih spiskova biće spojeni, a glasovi na biračkim mestima u ta četiri grada utvrđivani zbirno.
 
Biračka mesta se sutra ujutru otvaraju u 7h, a zatvaraju u 20h.
  • Kupus i pirinač

    16.01.2022 13:24
    @ NN. Da ti liče, nisi malo promašio godine i procente? Naravno da će Kosovo jednog dana biti sastavni deo Srbije, nego mi kaži gde je danas? Jedino se, kao inženjer, slažem s tobom da je tehnički problem, ali i Perpetum mobile je tehnički problem, pa? Nevenu Anu ćeš najbolje ubediti ako joj pošalješ tvoje plaćene račune od struje, vode, komunalija, telefona iz 88-99 i kopiju radne knjižice, jer ne veruje da si bio privatni preduzetnik. Uzgred gde si bio za vreme bombardovanja? Na Paštriku nisi, na Košarama nema teorije, ajde, majke ti, slikaj i vojnu knjižicu da vidimo.
  • NN

    16.01.2022 10:00
    Ana @ Dzaba ti radovanje... Ovde na severu je do 1988. 10% manjina drzalo 90% Srba u kavezu, u pravom sistemu aparthejda, a vidi gde smo danas! Bice i Kosmet slobodan, nemam ni 0,001% sumnje. Kako i kada, stvar je tehnicke prirode.
  • Ana

    15.01.2022 23:12
    Kako sad pa to?
    Zar nije Komset nasa kolevka srBstva i sveto mesto?
    Uz parole dogodine u Prizrenu, jos jedna slavna pobeda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.