Vučić razgovarao sa Đokovićem: Mi ćemo australijske sportiste dočekati na daleko bolji način

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je razgovarao sa Novakom Đokovićem, nakon odluke o deportaciji iz Australije.
Vučić razgovarao sa Đokovićem: Mi ćemo australijske sportiste dočekati na daleko bolji način
Foto: 021.rs

Kako je naveo, rekao mu je da "jedva čeka da se vrati u svoju Srbiju, gde je uvek dobrodošao".

"Da 11 dana maltretirate najboljeg tenisera, pa da mu 11. dana uručite odluku koju ste doneli prvog dana. Videli ste u samom besmislenom sudskom procesu koliko tužilac laže. Oni lažu jednostavno. Kažu da je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisanih građana, a zvanično je 58 odsto. Ne zaboravite da je to više nego u mnogim zemljama EU. To je bio jedan besmisleni argument ali je u orvelovskim predstavama i to moguće", rekao je Vučić, prenose Novosti.

"Mi ćemo australijske sportiste u martu dočekati na daleko bolji način i nećemo se zarad izbora iživljavati na njima. Oni dolaze na atletsko prvenstvo i pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade, a hvala australijskom narodu za koji sam siguran da vole Srbe. Oni misle da su ponizili Đokovića, ali su unizili sebe i on može da se vrati u svoju zemlju i uzdignute glave pogleda svakoga u oči“, rekao je Vučić.
 
Brnabić: Odluka suda skandalozna
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je odluka suda u Australiji skandalozna i da je pokazala kako ne funkcioniše vladavina prava u nekim drugim zemljama.
 
Pokazalo se da imamo dve potpuno oprečne odluke suda u samo nekoliko dana, a Đoković je 11 dana psihički i fizički maltretiran, rekla je Ana Brnabić, dodavši da je razočarana odlukom Federalnog suda Australije.
 
"Neverovatno mi je bilo da čujem brutalne laži o Srbiji, između ostalog da je protiv korona virusa vakcinisano manje od 50 odsto - kod nas je 58 odsto vaknisano sa dve doze, a 37 odsto i sa trećom, buster dozom", kazala je Brnabić.
 
Federalni sud Australije doneo je, podsećamo odluku da Novak Đoković bude deportovan.
 
Sve najvažnije vesti o tome pratite na OVOM LINKU.
  • x

    17.01.2022 19:43
    @ stevan
    A ko smo mi u svetu saka jada , radi nam svako ko sto hoce , ako ne primimo Australce oduzeli bi nam takmicenje i to je to
  • Stevan

    17.01.2022 10:28
    Stevan
    Ja Australijance ne bih primio u zemlju. Osnovno u politici je reciprocitet. Znači, ako ste vakcinisani Sinofarmom ili Sputnjikom, može,ako ne, ne može.
  • Vladica

    17.01.2022 07:18
    Samo si mu ti trebao da mu staješ na muku! Mora da se obradovao kad ti je čuo glas! Ovaj čovek stvarno mora u sve da se trpa! Kad će, i da li će da shvati da preteruje?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.