Glasala na referendumu iako nije upisana u birački spisak

Na glasačkom mestu u Osnovnoj školi "Drinka Pavlović" u Beogradu danas je jedna žena glasala na referendumu iako nije bila upisana u glasački spisak, javio je reporter FoNeta.
Glasala na referendumu iako nije upisana u birački spisak
Foto: FoNet

Ona se na glasačkom mestu pojavila i bez poziva za glasanje tvrdeći da ga nije dobila.

Kada je komisija utvrdila da se ne nalazi na biračkom spisku, ona je navela da joj se to ne dešava prvi put i da je i prilikom glasanja na prošlim izborima imala isti problem, ali da je na svoje insistiranje ipak uspela da glasa.
Žena je naglasila da već drugi put nije dobila poziv za glasanje, da ima strano, muževljevo prezime, ali da ima samo državljanstvo Srbije.
 
I pored toga što nije upisana u birački spisak, ona je na kraju ipak uspela da glasa.
  • Vlade

    17.01.2022 06:48
    Glasanje
    Potrošismo tone i tone spreja da ne bi moglo dvaput da se glasa. E sad, kad na glasanje izađe "20 ljudi" onda jedan glas znači, kad izađe 5 miliona bio ol ne bio. Mada u ovom slučaju glasa politika, jer pravnika koji znaju šta glasaju je malo. A šta god se izglasa nema veze, sudstvo i tužilaštvo ne rade svoj posao.
  • joca

    16.01.2022 17:02
    A GDE SU SENDVIČARI
    Pa gde su ti sns sendvičari. Izgleda da za glasanje ne pomažu autobusi, inače kada se nakupe u autobuse zarad sendviča i jedne crvene, neko bi pomislio baš su moćni. Izlaznost je sramna. Takvi će biti i izbori. Da vas vidim mudonje bez muda dokle ćete stići. Ne može se svaki put lagati i obmanjivati.....
  • Ivana

    16.01.2022 16:31
    Kakva laž
    I ja imam muževo prezime, pozive uvek dobijam na devojačko, ali ih ipak dobijem. Gospođa bi trebala da zna da je u birački spisak upisana na osnovu JMBG. Da je upisana u birački spisak, i da je promenila sto prezimena opet bi dobila poziv. Pa pozive dobijaju i pokojni, i fantomi, i oni koji su godinama preko, stvarno mi nije jasno kako im je dotična promakla…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija