Dačić: Sa granice se vraćaju kriminalci, kakva je pretnja bio Đoković koji je ikona u Srbiji?

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić potvrdio je za RTS da Novak Đoković ima diplomatski pasoš Srbije koji je, kako je rekao, "odavno dobio".
Dačić: Sa granice se vraćaju kriminalci, kakva je pretnja bio Đoković koji je ikona u Srbiji?
Foto: 021.rs
Komentarišući sudski epilog Đokovićeve žalbe, ocenio je da je "odluka Australije pobeda politike nad sportom".
Dačić je rekao da svaka zemlja ima pravo da donosi arbitrarne i diskrecione odluke, ali da je problem u tome što su oni Đokovića pozvali da dođe na Australijan open, dali mu izuzeće, a onda se ponašali "na izuzetno ponižavajući i odvratan način".
"Uz dužno poštovanje australijskoj nezavisnosti, Novak Đoković je nosilac diplomatskog pasoša naše zemlje, on je to odavno dobio. Obično imate pravo da nekoga vratite - pa vraćate sitne kriminalce, ili mafijaše, političke disidente koji prete režimu. Kakva je pretnja bio Novak Đoković", zapitao je Dačić.
 
Odgovarajući na pitanje da li je država mogla još nešto da uradi kako bi pomogla Đokoviću, Dačić je rekao da je premijerka razgovarala sa svojim kolegom i kao i ministarkom spoljnih poslova Australije, a da se i predsednik Srbije više puta oglašavao tim povodom.
 
"Objektivno, sve je to bilo u funkciji unutrašnje političke borbe u Australiji, i to je veoma nekorektan potez australijskih vlasti", ocenio je Dačić i poručio je da je Đoković "ikona u Srbiji" i da ga ne vidi kao vođu antivakserskog pokreta.
 
"Ovde je reč o pobedi politike nad ljudskim pravima", zaključio je Dačić. 
 
Sve najvažnije vesti o deportaciji Novaka Đokovića pratite na OVOM LINKU.
  • @Mirjana

    17.01.2022 16:08
    Nije Bog nego Isus. Rekao apostol Srdjan
  • Mirjana

    17.01.2022 13:35
    Gledam snimak sa aerodroma..skupili se ljudi da ga docekaju,a on izasao ko zna gde.Sta je on bog....
  • Aaa

    17.01.2022 13:26
    Da li je on upravo izjavio da su svi koji se ne vakcinisu kriminalci? Jer nije samo djokovic vracen od negde

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.