Koalicija za slobodu medija dostavila državnim institucijama predlog Zakona o javnom informisanju

Koalicija za slobodu medija dostavila je Vladi Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja svoj predlog nacrta Zakona o javnom informisanju i medijima.
Koalicija za slobodu medija dostavila državnim institucijama predlog Zakona o javnom informisanju
Foto: 021.rs

Predlog je nastao kao zajednički poduhvat šest medijskih i novinarskih organizacija iz Koalicije, saopštilo je danas Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Nacrt je ponuđen državnim institucijama kao predlog rešenja za unapređenje sistema javnog informisanja i položaja medija i novinara u Srbiji.
 
Kako je istaknuto, Koalicija se za taj potez odlučila nakon što se suočila sa velikim izazovima u aktuelnoj Radnoj grupi za izmene Zakona o javnom informisanju i medijma, u kojoj veliki broj vladinih-nevladinih organizacija predlaže rešenja koja nisu u skladu sa Medijskom strategijom i sa pravnim aktima Srbije.
Koalicija smatra da rešenje koje je ponuđeno u njenom nacrtu na kvalitetan način i u skladu sa Medijskom strategijom rešava pitanja javnog informisanja, medijskog pluralizma, položaj manjinskih medija, tržišnih uslova i druge oblasti.
 
Na tom predlogu su, kako se ističe, radili istaknuti stručnjaci više od šest meseci, sa namerom da se pronađu što kvalitetnije odredbe koje mogu da budu integrisane u pravni sistem Srbije.
 
Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija "Lokal pres" i Fondacija Slavko Ćuruvija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.