Ako vlast ne reaguje nakon blokada u subotu, poziv "bukvalno svima" da obustave rad

Aktivista pokreta "Ekološki ustanak" Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da ukoliko ni nakon blokada u subotu ne budu prihvaćeni zahtevi o kompaniji Rio Tinto, uslediće radikalizacija.
Ako vlast ne reaguje nakon blokada u subotu, poziv "bukvalno svima" da obustave rad
Foto: 021.rs
Ćuta je najavio da će uslediti i poziv na jednočasovnu obustavu rada.
Jovanović je za današnji list Nova rekao da će na jednočasovnu obustavu rada biti pozvani "bukvalno svi".
"Pozvaćemo i studente, nastavnike, profesore, umetnike, da na jedan sat obustave rad", rekao je Jovanović. 
 
Prema njegovim rečima, to je sledeći način borbe protiv Rio Tinta, ako Vlada nastavi da ignoriše zahteve ekoloških organizacija.
 
"To je plan, ali da prvo da vidimo kako će proći ova subota i blokade", rekao je Jovanović.
 
Pokret Ekološki ustanak i još 15 organizacija pozvali su građane i organizacije na veliki protest i blokadu u Beogradu u subotu, 22. januara u 13 časova ispred Sava centra, kako bi se "konačno završila farsa sa Rio Tintom".
 
"Beograd je rekao 'ne' referendumu, a u subotu će da kaže 'ne' Rio Tintu. Znamo da su blizu da ispune naše zahteve, na samoj su ivici, kao što reče premijerka, zato hajde da ih poguramo u tom pravcu", poručuju iz Pokreta.
 
Aktivisti poručuju da ne odustaju ni od dve ključne blokade u Loznici i Preljini. 
  • Goran

    19.01.2022 06:54
    Goran
    Vidimo se! Ja radim kod privatnika i idemo svi zaposleni! Pa nek trazi nove radnike...nacice ih malo sutra?! Za 45 hiljada mesecni nepada mi napamet da sedim zarobljen po 10h svaki dan! Ovo nije ekologija vec zivot i borba za isti i bolji! Dosta je!!!
  • dijasporac

    18.01.2022 19:50
    Ubedljivo najveci trovac zivotne sredine u Srbiji i jugoistoku Evrope vec decenijama je TENT u Obrenovcu. Zasto su "zastitnici prirode" kao Cuta tako selektivni u svom krstaskom ratu, Rio Tinto ne moze ali moze TENT zbog kog su mnogi stanovnici Sumadije dobili rak pluca?
    Ah da, ako stane TENT Srbija ostaje bez elektricne energije i raste cena uvoznog KWh za obicnog gradjanina koji bi zbog toga opet u narodnom ustanku zbrisao i Cutu ( i onog ko ga gura) i samog Vucica. No, "zastitnicima prirode" ne bi odgovarao scenario u kom bi uz Vucica bili zbrisani i sami oni jer niko na politickom bojistu u Srbiji nije tu zarad opstih interesa, tu su svi zarad svog boljitka.
  • Grof Sekeresi

    18.01.2022 19:38
    Cuta nije rekao kako ce da zaposleni u privatnom sektoru strajkuju i da li ce neko da im to nadoknadi jer zasto bi privatnik isplacivao nekome satnicu ako nije na radnom mestu. Ne verujem da ce Cuta to da nadoknadjuje a on polako gradi svoju politicku karijeru preko ledja onih koje podmece da se za njega bore. Zaposleni u drzavnom sektoru su druga prica, strajkovali ili ne njima plata ide pa bi zaposleni u postama, opstinama, javnim preduzecima, bolnicama mogli na taj opsti strajk. No problem je sto je vecina zaposlenih u drzavnim preduzecima u clanstvu vladajucih stranaka i sto bi na taj nacin bili kaznjeni gradjani koji su u vecini, ne bi mogli da obave posao u opstini, Informatici, opstini, bolnici, deca ne bi mogla u vrtic ili skolu, bolesni u domove zdravlja... dolazi li taj deo informacije do misaonog procesa u Cutinoj glavi? Tesko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.