Rekord u Srbiji: Više od 18.000 novih slučajeva, preminulo 26 pacijenata

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano još 18.006 novozaraženih koronavirusom, od testiranih 39.740 uzorka.
Rekord u Srbiji: Više od 18.000 novih slučajeva, preminulo 26 pacijenata
Foto: 021.rs

Od posledica bolesti kovid19 preminulo je 26 osoba. Ukupan broj žrtava ovog virusa je 13.124, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

Na respiratorima se nalazi 109 pacijenata.

Ukupno je hospitalizovano 2.559 osoba. U Srbiji su od početka epidemije zvanično potvrđeno 1.467.198 slučaja infekcije.
 
Procenat smrtnosti je 0,89 odsto.
 
Do 15 časova 18. januara 2022. godine u Srbiji testirane su ukupno 7.703.703 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
 
Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih.
 
Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević rekla je za RTS da je u toj ustanovi za samo pet dana hospitalizovano 323 pacijenta.
 
"Imamo pacijente kao u momentu otvaranja Kovid bolnice u decembru 2020. godine, ali raduje me da nema povećanja pacijenata na odeljenjima intenzivne nege", kaže direktorka Kovid bolnice u Batajnici. 
 
Olivera Ostojić, načelnica dečje klinike KBC "Dr Dragiša Mišović" kaže za RTS da je u toj ustanovi 38 dece sa tridesetak pratilaca.
 
"Dosta je veliki broj pacijenata, i to se brzo povećava. Svakodnevno imamo po desetak prijema, dolazimo na brojku kao iz prethodnih talasa. Od Nove godine se taj broj višestruko uvećao i svaki dan se povećava", rekla je Ostojićeva. 
 
Vlada Srbije usvojila je izmenu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 po kojoj su zaraženi koronavirusom koji se leče kod kuće obavezni da budu u izolaciji sedam dana, a posle pregleda u kovid ambulanti izolacija se bez testiranja prekida.
 
Izmenom Uredbe, koja je objavljena u Službenom glasniku i stupila na snagu, precizira se da se ova odredba odnosi na osobe kod kojih je testiranjem utvrđeno prisustvo virusa, a kod kojih nije utvrđeno prisustvo nijednog simptoma ili znaka bolesti, odnosno kod kojih težina bolesti ne zahteva lečenje u bolničkim uslovima.
 
O situaciji u Novom Sadu čitajte OVDE.
  • Hm...

    19.01.2022 11:13
    Sledeće je slavlje Kineske Nove godine, da se ne uvrede naši prijatelji iz Kine, pa ćemo videti onda cifre...
  • Djuri

    19.01.2022 07:44
    Nemoze nista
    Kao sto vidimo nemoze nista da se uradi da bi se sprecila pandemija,jedino opsti pritvor i policijski cas koji bi unistili ekonomiju i samo produzili agoniju,i odlozili zarazu a vakcine nisu sprecile sirenje zaraze vec priroda menja virus.Australija moze sebi da priusti zakljucavanja ali ne vise ni oni bogati.
    Ovo je drugi virus ,nema veze sa predhodnim korona virusima,I pored hiljade i hiljade objasnjenja i tekstova,mi jos uvek nemamo strucne potvrde dali prelezanoscu ovog tzv omikrona,imamo zastitu od predhodnih opasnijih sojeva!
  • Da

    19.01.2022 06:01
    Nastavnici i profesori se redovno testiraju svaka dva dana?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija