Đoković kupio dansku kompaniju koja razvija terapiju protiv kovida

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je kupio 80 odsto danske kompanije QuantBioRes koja razvija terapiju protiv kovida-19, potvrdio je generalni direktor kompanije za agenciju Rojters.

Direktor firme Ivan Lončarević rekao je da je investicija ostvarena u junu 2020. godine, ali je odbio da kaže kolika je bila njena vrednost, piše Rojters.

QuantBioRes zapošljava 11 istraživača u Danskoj, Australiji i Sloveniji, kaže Lončarević, koji naglašava da se razvija terapija, a ne vakcina.
Kompanija razvija peptid, koji sprečava da koronavirus zarazi ljudske ćelije, i očekuje da će započeti klinička testiranja u Velikoj Britaniji ovog leta, rekao je Lonačarević.
 
Đokovićev portparol nije odmah odgovorio na molbu za komentar, javlja Rojters.
 
Na zvaničnom sajtu danskog APR-a navodi se da su Novak i Jelena Đoković vlasnici ukupno 80 odsto kompanije. Novakovo vlasništvo iznosi 40.8, a Jelenino 39.2 odsto. Kao direktor firme upisan je Lončarević, dok je Novak jedan od trojice članova Izvršnog odbora.
 
Najbolji teniser sveta izazvao je globalnu debatu o pravima ljudi koji odluče da se ne vakcinišu nakon što je 16. januara deportovan iz Australije, gde je trebalo da se takmiči na turnirnu Australian Open.
 
Njemu je australijski savezni sud odbio žalbu na ukidanje vize iz razloga javnog zdravlja, zbog toga što je nevakcinisan.
  • boringoldfart

    22.01.2022 22:18
    Wtf?! 'Ajde da je pazario neku fabriku sto flasira "svetu vodicu"...
  • Mrnđo Petak

    21.01.2022 08:56
    Nauka?
    Ne bih tako lako otpisao firmu u kojoj radi Irena Ćosić, postoje i naučne publikacije u Elsevieru o RRM kojima se ta Novakova firma bavi: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0301462200001095
  • /

    20.01.2022 22:31
    /
    kakvu vacinu moze napraviti onaj po kojem se zagadjena voda i hrana ciste molitvom.
    zrenjaninci se onda ne mole dovoljno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.