Ružić: Raspust neće biti produžen, sutra odluka o modelu nastave

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da raspust u ostatku Srbije neće biti produžen zbog pogoršane epidemiološke situacije.
Ružić: Raspust neće biti produžen, sutra odluka o modelu nastave
Foto: Pixabay

Dodao je da će konačna odluka kako će đaci pohađati nastavu sledeće nedelje biti objavljena u četvrtak.

"Nema produženja raspusta, niti je to bilo u vizuri niti smo tako razmišljali o ovom problemu", kazao je Ružić.

Ružić je naglasio da škole nisu i neće biti mesto u kojem dolazi do širenja korona virusa, pre svega zahvaljujući nastavnom i vannastavnom kadru, disciplinovanoj deci i roditeljima sa razumevanjem.
 
On je naveo da Tim za škole, koji je danas zasedeo, još uvek nije doneo konačnu odluku, ali je dodao da će đaci od prvog do petog razreda nastavu sigurno pratiti u školama.
 
Kada je reč o učenicima od petog do osmog razreda, Ružić je kazao da će se sutra znati koji će razredi nastavu pohađati kombinovanim modelom, onlajn i u učionicama.
  • Nina Jovanović

    20.01.2022 11:57
    Raspust
    Neodgovornost... Jablanički okrug ceo zaražen a deca da se bukvalno puste "niz vodu"... Ovaj Ružić neobavešten ko Koštunica...
  • Jasmina

    19.01.2022 23:03
    U ž a s
    Ovaj ministar je katastrofa, 18.000 zaraženih i učenici će ići u školu? Dok je bila zaražena jedna osoba svi su u karantinu bili. Sram vas bilo!
    Cilj zapravo i jeste da se svi zaraze, samo što se o tome ćuti, politika je čudo. Njegova deca idu u specijalne škole, zato i nema osećaja i razumevanja.
  • 9

    19.01.2022 21:50
    Jedino što je
    pametno rekao je:" da raspust u ostatku Srbije "
    Mi u Republici Vojvodini uveliko radimo , a ostatak
    nas interesuje kao lanjski sneg.

    Prosvetar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija