Šekler: Deca se vraćanjem u škole izlažu velikom riziku od gripa ili zaražavanja koronom

Virusolog Milanko Šekler ocenio je da su u ovom trenutku deca školskog uzrasta, naročito osnovci, najnezaštićeniji.
Šekler: Deca se vraćanjem u škole izlažu velikom riziku od gripa ili zaražavanja koronom
Foto: Pixabay
Dodao je da njihov masovni povratak u škole nakon zimskog raspusta predstavlja izlaganje velikom riziku od zaražavanja virusom korone ili od gripa.
"Verujem struci. Stav pedijatara je jedino proveravan. Opravdana je bojazan od velikog zaražavanja dece, ali nema opasnosti od kombinovanja gripa i korone. Neko će imati grip, neko koronu", rekao je Šekler za današnju Politiku.
On je naglasio da nema razloga za strah od "flurone", kombinacije gripa i korone" i dodao da je ta priča progurana u medijima iako "nema nikakvog smisla".
 
Šekler je dodao i da je za to da se deci omogući primanje i neke druge vakcine protiv korona virusa, osim "Fajzer", koja je za sada u Srbiji jedina odobrena za mladje od 18 godina.
 
"Siguran sam da bi se povećao obuhvat dece i mladih vakcinacijom kada bi roditelji mogli da odaberu da njihovo maloletno dete primi vakcinu kojom su i sami imunizovani i zato apelujem na nadležne da izvrše doregistraciju još neke vakcine za decu i mlade", kazao je Šekler.
  • Online

    23.01.2022 07:22
    @mama, Gresite, ne idu sva deca na aktivnosti i druzenja, nego se cuvaju i stite svoje bake i deke. Nije tacno da se online skolovanje pokazalo kao lose, posebno u svetu, jer kod njih je to jedan od nacina koji je bio vrlo popularan nacin skolovanja i pre korone. Kod nas je isto bio dobar za one koji zele. Jeste da neki nastavnici nisu bili najbolji, ali vremenom bi naucili kao sto se i sve uci. Deca pod hitno na online i to svi!
  • Dragan Đerković

    22.01.2022 21:52
    O covidu treba najviše da pričaju infektolozi, virusolozi koji znaju o coronavirusima, mikrobiolog i patolog.

  • Jaca

    22.01.2022 15:33
    Kogabriga
    Baš briga roditelje, u školi su najsigurniji.Zaposleni neka se žrtvuju, vrlo važno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.