Tomić: Koštunicu za predsedničkog kandidata, svojim ugledom da zaustavi propadanje države

Redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i dugogodišnji šef Katedre za javno pravo Zoran R. Tomić predložio je da i Vojislav Koštunica bude predsednički kandidat na izborima.
Kako je rekao, Koštunica treba da "svojim ugledom i delanjem doprinese zaustavljanju svekolikog propadanja naše države i društva".
Prema njegovoj oceni, Koštunica je iskusan i hrabar političar, intelektualac prvoga reda, elitni pravnik vrhunskog obrazovanja, zvanja i znanja, dokazani je patriota, nije kompromitovan, neostrašćen je i stabilan.
"Pošten je i govori istinu. Antipod svakog kriminala i korupcije", istakao je u pisanoj izjavi Tomić, koji smatra da je Koštunica u narodu poznato i većinski omiljeno, provereno lice, trezven, častan i dostojanstven.
 
"Kada je onomad bio u stanju da gotovo 'iz senke' pobedi jednog Slobodana Miloševića, zahvaljujući pored ostalog Đinđićevoj mudrosti i viziji, možda bi i na proleće u aktuelnom kriznom razdoblju za Srbiju mogao na kraju da dobije najviše glasova na predsedničkim izborima. Bar u drugom krugu glasanja", procenio je Tomić.
 
Kako je protumačio, ako Koštunica pristane da se zarad opšte koristi politički aktivira i uđe u predsedničku trku, tako nešto ne bi škodilo ostalim opozicionim kandidatima.
 
Čak bi, uveren je Tomić, povećalo izglede za još jedan krug nadmetanja između onih koji bi pri prvom pokušaju dobili najviše glasova, uključujući tu nesumnjivo i Vučića, ali ne i natpolovičnu većinu svih birača.
  • Nenad

    29.01.2022 10:43
    Čist kao suza...
    Ako političko podstrekivanje na ubistvo premijera i naknadno zauzimanje za zaštitu ubica Đinđića nije kompromitacija, onda Koštunica stvarno nije kompromitovan. Koštunica je lično odgovoran za očuvanje Miloševićevog kriminalno-obaveštajnog državnog aparata koji i dan danas vlada Srbijom.
  • Ns

    28.01.2022 23:39
    Kakav
    Kakav ugled???
    Najveći u opuvak, koga je Srbija videla..
  • pjer

    28.01.2022 11:49
    jel
    je on obavesten da je Srbija na tlu visenacionalna drzava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija