Brnabić: Nije otklonjena opasnost od atentata na Vučića, pojačana kontrola na granicama

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da još "nije otklonjena bezbednosna pretnja po život predsednika Aleksandra Vučića".
Brnabić: Nije otklonjena opasnost od atentata na Vučića, pojačana kontrola na granicama
Foto: 021.rs
Brnabić kaže i da "moramo da nastavimo da radimo danonoćno, kako bismo sprečili atentat".
"Na žalost u ovom trenutku svi oni za koje Evropol ima dokaze da su umešani u planiranje atentata na predsednika Vučića su van dometa naših bezbednosnih službi. Mi ne možemo da dođemo do njih. Tu je dvoje crnogorskih državljana. Neki su državljani Evropske unije i država van nje", rekla je Brnabić za RTS.
Ona je rekla da "apsolutno" veruje da Radoje Zvicer, koji je označen kao organizator grupe za izvršenje atentata, ima političkog nalogodavca.
 
"Apsolutno sam sigurna, ne bih dalje govorila o tome. Ne bi mogao da postane tako jak, niti da razgrana svoju mrežu na takav način, ni da postane jedan od, na svetskom nivou najozloglašenijih kriminalaca, da nije imao i da nema takvu podršku", rekla je Brnabić.
 
Ona je naglasila da "apsolutno" veruje našim bezbednosnim službama i da su njeni pripadnici spremni da žrtuju svoj život ako je potrebno da bi sačuvali Vučića.
 
Upitana da li ima poverenje u one koji direktno obezbeđuju predsednika, premijerka je rekla da je njegovo obezbeđenje trenutno na maksimumu.
 
"Postoji nekoliko prstenova obezbeđenja oko predsednika Vučića. Ja nemam informacije koje su se pojavile u medijima da mi imamo takve sumnje... Momci koji su u neposrednom obezbeđenju verujem da bi u svakom trenutku dali život za njega, to su ozbiljni ljudi, ozbiljne patriote, i oni ozbiljno lično vole predsednika", rekla je Brnabić i istakla da je njima, pored predsednika i njegove porodice, najteže.
 
Dodala je da je oprez na granicama maksimalno pojačan, jer se veruje da će oni koji planiraju napad na predsednika pokušati iz inostranstva da uđu u našu zemlju.
  • xc sc

    04.02.2022 16:08
    da li je moguce da još nije ukapirala šta joj rade.....
  • Boža Car!

    27.01.2022 17:59
    Sve treba zvati pravim imenom
    Prelević je rekao: "Ali, Europol je to dojavio ministru unutrašnjih poslova, na koga neprestano laje službeni pas, koji laje samo kad oseti drogu".
  • Bill

    27.01.2022 14:03
    Ja te pratim
    u ruci mi strela
    čas te vidim
    čas nestaneš
    senka ti je bela...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija