Pošta dobila posao održavanja Registra matičnih knjiga

Posao održavanja i unapređenja Registra matičnih knjiga dobilo je JP "Pošta Srbije".
Pošta dobila posao održavanja Registra matičnih knjiga
Foto: 021.rs

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, koje ja raspisalo nabavku, je sa Poštom zaključilo ugovor vredan 26,8 miliona dinara sa PDV-om, otkriva Nova ekonomija.

Prvobitni rok za podnošenje ponuda, 21. januar, produžen je za četiri dana, pa su tako zainteresovani ponuđači mogli da se jave do 25. januara.

Pošta Srbije bila je jedini ponuđač.
 
"Registar matičnih knjiga predstavlja složenu hardversko-softversku platformu za vođenje matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih u elektronskom obliku za sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji", piše u tehničkoj specifikaciji. 
 
Jedan od uslova za izbor privrednog subjekta bio je da je u prethodne tri godine ostvario prihod u minimalnom iznosu od 40 miliona dinara.
 
Od ponuđača se tražilo i da ima iskustvo i praksu u razvoju i održavanju složenih informaciono-komunikacionih sistema i razvoju i održavanju softvera za najmanje dva projekta u državnoj upravi, minimalne vrednosti 15 miliona dinara za svaki projekat, u periodu od pet godina pre slanja poziva za podnošenje ponuda.
 
  • Mina

    29.01.2022 10:42
    Pošta do već godinama radi
    Nedostaje informacija da Pošta radi taj posao od početka digitalizacije matičnih knjiga, skoro deceniju i po. Ovo je samo produžetak ugovora.
  • Žorž Papadubi

    27.01.2022 19:16
    Arhivatori na aparatima...
  • Poštarka

    27.01.2022 17:05
    Ovo je ludilo,ne mogu nam osposobiti softver za normalan rad na efektivi,pola sata čekamo da se smiluje i otvori nam masku za rad,a oni uzimaju nove.Samo ne znam ko će im raditi jer oni koji su nešto znali poštu su napustili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija