Mihajlović: Rasprava o moratorijumu na iskopavanje litijuma posle izbora

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, poručila je da je vlada definitivno stavila tačku na projekat Rio Tinta u Srbiji.
Mihajlović: Rasprava o moratorijumu na iskopavanje litijuma posle izbora
Foto: 021.rs

Navela je da o izmeni Zakona o rudarstvu i moratorijumu na iskopavanje litijuma treba povesti veliku raspravu posle izbora, pošto se ta tema sada najdirektnije politizuje.

Mihajlović je gostujući na TV Tanjug, na pitanje vidi li to što pojedini tvrde da je odluka o Rio Tintu samo privremena i da se posle izbora ponovo vraća ta priča, rekla da na priču o Rio Tintu je stavljena tačka.

"Ne tri tačke, već tačka. I to je gotovo i to smo uradili kako smo i rekli. I to je upravo tako - stavil smo tačku", istakla je Mihajlović.
 
Što se tiče menjanja zakona i moratorijum na iskopavanja litijuma u Srbiji, Mihajlovićeva je napomenula da treba sve staviti na sto i povesti veliku javnu raspravu, ali ne samo sa ekološkim organizacijama.
 
"Pošto je potpuno jasno da se neke teme koriste najdirektnije u političke svrhe, da se završe izbori, pa da vidimo šta radi ceo svet. Moje mišljenje je da su te mineralne sirovine jako važne. Sve na sto i da vidimo da li nam je potreban moratorijum i da li da ugasimo svaku vrstu rudarstva", istakla je ona.
 
Ministarka kaže da treba da se opredelimo i da li smo za razvoj industrije ili samo treba da razvijamo, na primer, poljoprivredu, ili da nađemo neki kompromis.
 
"Mi smo zajednički doneli odluku na vladi, svi su glasali kao jedan. Ugovora nema i tačka je stavljena. Ali, nisam za to da se zaustavlja razvoj", kazala je ona.
  • Lalosh

    28.01.2022 11:42
    Posle izbora mozete da ocekujete srpsku Lauru Kodrucu Kovesi da vas SNS-SPS politikante-lopove smesti iza brave!
  • Pa-Pa-Paranoja

    27.01.2022 22:42
    - vlada će biti raspuštena, odnosno postaće tehnička od trenutka kada se raspišu izbori
    - poručila je zainteresovanim stranama, da ako izdejstvuju podršku kod EU, Nemačke, Kine, UK, Australije itd. da Vučićev režim ostane na vlasti nakon izbora- moći će da buše, rudare i eksploatišu rude po Majci Srbiji a da se ne opterećuju strogim ekološkim regulativama koje bi im samo oborile već astronomske profite

    Biraj narode!
  • Neoplanta

    27.01.2022 21:42
    Koga ti Zorka mislis da farbas? Prozreli su vas i oni najnaivniji, ovaj put udarate u jedino preostalo, osnovne zivotne resurse, zemlju, vazduh, hranu, zdravlje...! Cak ni vasi obozavaoci nisu spremni na takvu prevaru! Secas li se poslednjih Milosevicevih izbora? E i on je zatezao lastis, dok mu se nije obio o glavu! U aprilu cete i vi isto proci! Samo sto nece biti tunjavog prevaranta Kostunice da vas zastiti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija