Učenici do četvrtog razreda od ponedeljka u školama, ostali kombinovano

Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola od ponedeljka će nastaviti da pohađaju nastavu neposredno u školama.
Učenici do četvrtog razreda od ponedeljka u školama, ostali kombinovano
Foto: Pixabay

Učenici od petog do osmog razreda, kao i srednjoškolci, nastavu će pratiti po kombinovanom modelu, odnosno dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Kako se navodi u saopštenju Tima za škole, koji čine predstavnici Ministarstva prosvete i Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", tokom prethodne nedelje broj dece školskog uzrasta obolelih od korona virusa, starosti od šest do 18 godina bio je 5.480 (0,71 odsto dece).
U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, u poslednjih 10 dana ukupno 25 (0.06 odsto) odeljenja sa 16 i manje učenika, zbog najmanje tri slučaja infekcije, promenilo je način organizacije rada i sa neposrednog prešlo na onlajn nastavu.
 
Ukupno je 214 (0.54 procenta) odeljenja sa 17 i više učenika koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika, prešlo na onlajn.
 
Kada su u pitanju grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 dana, njih je 43 (0.11 odsto).
  • Nastavnik

    28.01.2022 21:23
    @mama
    Mozete slobodno da objasnite preminulim kolegama prosvetarima. Hvala
  • mama

    28.01.2022 13:53
    Ovo je tako strašno da ne znam šta bih više komentarisala. Obrazovanje je uništeno, a korist nikakva. Nijedno dete ne znam da se zarazilo u školi.
    Zaražavaju se u porodici, na rodjendanima, na sportu,... I sve to radi, a škole ne.
    Neka se omogući onlajn nastava za imunokonprovitovane i hipohodre, ostale ostavite na miru. I kad je epidemija bila puno ozbiljnija, manje od 3% je biralo onlajn nastavu.
    Kada ćemo se mi roditelji pobuniti i prestati da dopuštamo ovakvo ispiranje mozga?

  • Milanče

    28.01.2022 12:50
    Baba
    Moja pokojna baba je govorila: "Ima luda i osim Temerina." Htela je da kaže da nisu svi ludaci u temerinskoj ludnici koja je nekada postojala još u vreme cara Franje Josifa. Htela je da kaže da ih ima i van ludnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija