Protest u Prištini zbog najavljenog poskupljenja struje

Neparlamentarna Socijaldemokratska partija Kosova je za danas u 14 časova sazvala proteste protiv najavljenog poskupljenja električne energije.
Protest u Prištini zbog najavljenog poskupljenja struje
Foto: Pixabay
Kako je juče najavio lider stranke Dardan Moličaj, protest se organizuje zbog pogrešnih odluka Vlade Kosova.
Vlada se tim odlukama "prestrojila" uz privatni monopol.
"Premijer se, kao portparol KEDS-a, pita - odakle nam pare da platimo uvoz struje. Ali ne postavlja pitanje sa pozicije građana - na šta da se grejemo ako ne na struju i odakle nam novac da platimo poskupljenje", kažu u SDPK.
 
Iako je ranije bilo nagoveštaja da će se protestu pridružiti i opozicione stranke u parlamentu Kosova, to su iz Alijanse za budućnost (ABK) i Demokratske partije (DPK) negirali.
 
"Alijansa za budućnost Kosova nije deo organizacije subotnjeg protesta protiv poskupljenja struje. Razumemo zabrinutost svih po ovom pitanju, a istovremeno pozivamo Vladu da odustane od poskupljenja struje. Takođe, poštujemo volju svih da učestvuju na ovom protestu i apelujemo na poštovanje antikovid mera", navodi se u saopštenju ABK-a.
 
I predsednik DPK Melji Krasnići rekao je da kao stranka neće učestvovati na protestu protiv poskupljenja struje, ali da nisu protiv organizovanja takvog izražavanja nezadovoljstva najavljenim povećanjem cena struje.
 
Kancelarija regulatora energetike je izašla sa predlogom o uspostavljanju blok tarife potrošača električne energije koja podrazumeva i značajno povećanje cene. Javna rasprava o tom predlogu okončaće se u ponedeljak, 31. januara, dok će se nove cene primenjivati od 1. februara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija