Jeremić: Odluka o podršci Ponošu nije bila laka zbog načina na koji je kandidatura isplanirana

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da odluka o podršci kandidaturi Zdravka Ponoša za predsednika Srbije nije bila laka odluka za stranku.

Kako je naveo, odluka je na Predsedništvu stranke doneta tesnom većinom glasova, "pre svega zbog načina na koji je ta kandidatura isplanirana i predstavljena javnosti".

"Preuzimam na sebe odgovornost za bilo koju vrstu nelagode koju bi danas bilo ko iz Narodne stranke zbog te odluke mogao da oseća. Ali Narodna stranka je državotvorna stranka ozbiljnih ljudi. Naša odluka da sačuvamo jedinstvo opozicije je konačna i naša podrška zajedničkom kandidatu će biti bezrezervna", rekao je Jeremić za N1. 

"Pred nama je teška borba protiv režima u potpuno neravnopravnim uslovima i NS će biti njen najčvršći deo", dodao je.
 
Predsedništvo te stranke odlučilo je u subotu uveče da povuče predlog da njen prvi potpredsednik Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije.
 
Doneta je odluka da se podrži predlog Stranke slobode i pravde da zajednički kandidat za predsednika Srbije bude bivši funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš.
  • xqt

    30.01.2022 22:15
    Otezanje je štetno
    Dok se opozicija dogovori vučići će da pojedu ovce.
  • Lola

    30.01.2022 20:09
    Jeremicu, sve ti je oprošteno.
  • Gjgh

    30.01.2022 18:53
    Ovakva izjave nikom ne donose dobro.Sto se ti nisi kandidovao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.