Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru

Apelacioni sud potvrdio je odluku Specijalnog suda od 21. januara, kojom je za još 30 dana produžen pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, osumnjičenoj za trgovinu uticajem.
Žalba branilaca na rešenje o produženju pritvora je odbijena kao neosnovana, precizirala je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.
 
Dijani Hrkalović je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva.
Ona je prvobitno bila uhapšena 15. oktobra i u pritvoru je ostala do 10. decembra, kada joj je bio ukinut odlukom Specijalnog suda, nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje.
 
Tužilaštvo se žalilo na tu odluku, pa joj je pritvor ponovo određen 14 dana kasnije.
Inače, Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) zakazalo je za 2. mart početak suđenja bivšoj državnoj sekretarki, kao i još dvojici bivših policijskih funkcionera koji se terete zajedno sa njom.
 
Optužnim predlogom tužilaštva, Hrkalović se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.
  • Miloš iz Zemuna

    31.01.2022 18:05
    robija?
    Ona toliko toga zna protiv Vučića i SNSa da im ne pada na pamet da je zatvore. A i dobar je saradnik. Njena robija mi ne izgleda kao nešto što će da se desi jer realno, koliko se puta desilo u istoriji Srbije da je vladin zvaničnik išao na robiju?
  • Nizina

    31.01.2022 15:46
    Aaaaaaaaah
    Biće do izbora...a zatim nazad na poso!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija