MUP: Možda Savo Manojlović smatra da zakon važi za sve, osim za njih

MUP je saopštio da skup koji je za danas najavio Savo Manojlović nije zabranjen, kako on tvrdi, već je prijava skupa odbačena kao neblagovremena.
MUP: Možda Savo Manojlović smatra da zakon važi za sve, osim za njih
Foto: FoNet
Zakon o javnom okupljanju decidno propisuje da je organizator skupa u obavezi da skup prijavi pet dana pre njegovog održavanja, što njegov organizator, Savo Manojlović, u konkretnom slučaju nije ispoštovao, naveo je MUP u saopštenju.
"Naime, Manojlović je elektronsku prijavu za prvobitni skup, čije je održavanje planirao 3. februara, podneo 31. januara, čime nije ispoštovao zakonski rok za podnošenje prijave. Manojlović je 1. februara obavestio policiju da nije u mogućnosti da preuzme Zaključak policije o odbacivanju prijave kao neblagovremene, u kojem je od organizatora traženo da se ona dopuni, jer u suprotnom se smatra da javno okupljanje nije ni prijavljeno. Umesto dopune, Manojlović je dan kasnije, 2. februara, elektronskim putem podneo prijavu novog skupa, ovoga puta za 5. februar. I tada nije ispoštovao zakonski rok, pa je policija i prijavu tog skupa odbacila kao neblagovremenu", navodi se u saopštenju MUP-a.
Policijski službenici su, kako se dodaje, 2. februara u više navrata pokušali da stupe u kontakt sa organizatorom i pravnim zastupnikom UG Kreni-promeni kako bi im predali Zaključak, ali niko od njih nije bio dostupan.
 
"Umesto saradnje, policija je istog dana 2. februara, kada ni Manojlović ni pravni zastupnici nisu bili dostupni, od Manojlovića dobila novu prijavu skupa, ovoga puta za 3. februar. Treću prijavu je podneo iako su mu prethodne dve bile odbačene zbog nepoštovanja zakonskog roka od minimum pet dana za prijavu skupa", navode iz MUP-a.
 
Iz MUP-a dodaju da imajući u vidu Manojlovićevo angažovanje i javne stavove i zalaganja za poštovanje zakona, ne mogu, a da ne primete da je "čudno da ne poznaje zakonske propise sopstvene zemlje i da se trudi da ih, bar tako izgleda, pogazi".
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje i da postupa isključivo u skladu sa zakonom i pridržava se svih zakonskih propisa, što je, kako se ističe, preduslov pravne sigurnosti.
 
"Svi građani su jednaki pred zakonom i svi treba da ga se pridržavaju. Možda Savo Manojlović smatra da zakon važi za sve, osim za njih", poručuju iz MUP-a.
  • Miki

    05.02.2022 00:21
    Politika
    Kad se MUP bavi politikom, drugi put im treba "prijaviti" skup dan ranije, čisto da znaju gde da obustave saobraćaj.
  • agatoni

    04.02.2022 12:32
    dijasporac
    prika , treba tebi ponovo košulju zakopčati , ali da ne možeš više kucati po tastaturi , pride dupla doza lekova !
  • I

    04.02.2022 09:09
    jasno
    da se MUP bavi politikanstvom a ne zakonom kad daje takav komentar. Pitanje za MUP je po kom zakonu je postupio i koji zakon sprovodio u noci kad su fantomi i bageri rušili Sava Malu? Možda MUP misli da zakon važi za sve osim za fantomke .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.