Poznato ko odlučuje o dobitniku milion dinara: Objavljen žiri za ime i logo brzih vozova

Do 21. februara otvoren je konkurs za idejna rešenja za naziv i logo brzih vozova u Srbiji.

Kako je saopštio "Srbija voz", brzi voz koji će od marta saobraćati na relaciji Beograd-Novi Sad samo je jedan od vozova koji će u budućem periodu povezivati i druge gradove u Srbiji i susedne zemlje.

Pobedničko rešenje konkursa koje organizuje "Srbija voz" pod nazivom "Pusti inspiraciju da te vozi", odnosno naziv i logo voza, biće deo novog brenda kojim će se ti vozovi razlikovati u odnosu na vozove koji saobraćaju manjom brzinom ili u toku vožnje imaju više stanica.

Stručni žiri koji će odabrati pobedničko rešenje čine predstavnici kreativne industrije Srbije: Ivan Stanković, jedan od najvećih autoriteta u oblasti marketinga u regionu, Nataša Filipović, direktorka kreativne agencije Ovation, Nebojša Babić, vizuelni umetnik i fotograf, glumac Petar Strugar, ambasador platforme "Srbija stvara" i Milorad Milinković, reditelj.
 
Pobedničko rešenje će biti proglašeno 3. marta. Pobednička ideja biće nagrađena sa milion dinara.
 
Na konkurs se mogu prijaviti domaća fizička i pravna lica, pri čemu je neophodno ispuniti sve uslove navedene na sajtu www.pustiinspiracijudatevozi.rs.
 
Kako je saopšteno, cena povratne karte brzim vozom koji će saobraćati od Novog Sada do Beograda biće 1.600 dinara, a u jednom pravcu 1.000 dinara.
 
To će biti cena karte za direktnu vožnju od Beograda do Novog Sada ili obrnuto, u vozu koji neće imati usputna stajanja i koji će imati ketering.
 
Na ovoj relaciji saobraćaće tri tipa voza - jedan koji neće imati stanice, drugi koji će stajati na svim stanicama i treći koji će stajati na nekim stanicama.
 
Cene karata u vozovima koji će imati usputne stanice još nisu precizirane.
  • Jelenko Tesanovic

    17.02.2022 23:58
    Ime voza
    SBV (Srpski brzi voz)
    BVS (brzi voz Srbije)
  • Ime

    10.02.2022 11:53
    Ime
    SERBICA LUX
    sa latinskog (srpska svetlost) jer je voz brzi od svetlosti
  • Daniela

    06.02.2022 13:30
    Optimizam
    Dajte ljudi, molim vas,malo vise vere i optimizma za ovu nasu Srbiju!!!Kad nismo imali,sto nema?Kad se nesto radi i gradi,otkud novac?ko nas krade?Upucujemo cinicne kritike I na lepe stvari!Pitam se zasto?Kad cemo jednom shvatiti da je proslost,proslo vreme!!ne treba ga zaboraviti,nikako!!!Ali moramo da se okrenemo,buducnosti,ko god vodio ovu zemlju,kad je dobro treba pohvaliti , podrzati ovaj konkurs ko god bio u komisiji?? Zasto smo u vecini neverne"Tome"!!
    Zelim da se u ovoj nasoj lepoj Srbiji vrati vera,ljubav I nada I da vise optimizma vlada!!!
    4S...Valjda svi znamo ovu poruku:Samo Sloga Srbina Spasava!!!! Kakvo god ime nas novi brzi voz dobio!!
    Zelim da najbolje ideja pobedi!ni po majci ni po stricevima, pozdrav svima koji zele dobro ovoj nasoj domovini,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija