Produžen raspust za Sretenje, traje od 12. do 21. februara

Februarski raspust za đake, povodom Dana državnosti Sretenja, produžen je zbog loše epidemiološke situacije za još dva dana i trajaće od 12. do 21. februara, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Produžen raspust za Sretenje, traje od 12. do 21. februara
Foto: Pixabay

Odluku o izmeni Kalendara obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole doneo je resorni ministar Branko Ružić koji je kazao da će produženjem raspusta na 17. i 18. februar đaci imati devet slobodnih dana, uključujući i vikende.

"Nakon brojnih konsultacija i nakon sagledavanja celokupne situacije i predviđanja da se pik ovog talasa virusa očekuje sredinom meseca doneo sam odluku o produžetku raspusta. Prvi radni dan biće ponedeljak, 21. februar", naveo je ministar.
 
Ocenio je da su škole "kao i ranije, bezbedne zbog primene i poštovanja epidemioloških mera".
"Prema pokazateljima, rast broja zaraženih učenika i nastavnika ne prati rast broja zaraženih u opštoj populaciji", naveo je Ružić.
 
Apelovao je na učenike i zaposlene u sistemu obrazovanja da tokom predstojećeg raspusta poštuju propisane epidemiološke mere "kako ne bi došlo do novih zaražavanja".
 
Škole su, zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu kao i zbog produženja februarskog raspusta, u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, dok će školska godina biti produžena za tri dana i umesto do 21. juna trajaće do petka, 24. juna.
 
Od ponedeljka će se u srednjim školama i višim razredima osnovne škole nastava odvijati po kombinovanom modelu, dok će učenici nižih razreda nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.
  • Mama

    04.02.2022 19:48
    Auuu
    Ala, će nove generacije biti glupave !
  • Mina

    04.02.2022 18:17
    Sad će više dece niti na ulicama parkovima itd.
  • Pera

    04.02.2022 17:34
    @Kažeš
    "Problem je u narodu samo zato što trpi nekompetentnost, glupost, neznanje i moć takvih"

    Sve dok je takvih kao ti, kojima je covid isprao mozak, eto nama napretka.
    Svi imamo (tj imali smo) nekog ko je umro od posledica kovida. A da nije kovid bila bi sepsa, kancer, grip, pridružene bolesti ali neee kad je kovid onda je smak sveta, kuga.
    Sve znam, sve razumem. Mrak.

    Inače druge bolesti ne postoje, od kojih se ljudi bezuspešno leče godinama, decenijama.
    Samo kovid. Da da...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.