Šapić: Živim za dan da razbucam splavove na Savskom nasipu

Potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić izjavio je da će ukoliko postane gradonačelnik Beograda prvo skloniti splavove sa Savskog nasipa i izmestiti stari Savski most.
Rekao je da je u SNS u toku proces predlaganja kandidata za odbornike, te da će na listi za beogradske izbore biti i nestranačkih kandidata.

"Na Glavnom odboru stranke 11. februara trebalo bi obe liste da budu usvojene, najveći broj kandidata za odbornike predlažu opštinski odbori, čekaju se još uvek ti predlozi, videćemo ko će na listi još biti od nestranačkih ličnosti. Po statutu stranke Glavni odbor mora da potvrdi obe liste", rekao je Šapić za Juronjuz.

On je govorio o planovima ukoliko bude gradonačelnik Beograda, ističući da je u prethodnom mandatu u Beogradu urađeno mnogo dobrih stvari, ali da je bilo nedostatka kvalitetne komunikacije sa građanima.
 
Naglasio je da bi u mandatu prihvatio brojne ideje, ali ne one koje sada iznose pojedini kandidati za gradonačelnika.
 
"Ne bih izmestio spomenik Stefanu Nemanji sa Savskog trga, ne bih ostavio stari, raspali Savski železnički most, jer ako ostane tu, onda nećemo moći da kopamo tunel koji će smanjiti opterećenje saobraćaja, jer ne bismo sa Novog Beograda mogli da idemo do Višnjičke banje, Karaburme za 10 minuta. Ali ne mora da znači da neće biti dobrih ideja i ukoliko ih bude bilo, vrlo rado ću ih prihvatiti", rekao je Šapić.
 
Dodao je da nova gradska vlast mora da napravi ozbiljne korake u izgradnji metroa, da će se on baviti ekologijom, a da će jedna od prvih stvari koje će, ukoliko bude bio u prilici, kao gradonačelnik uraditi jeste rešavanje problema Savskog nasipa.
 
"Živim za dan da dođem u situaciju da razbucam one splavove na Savskom nasipu od kojih se ne vidi reka. Odrastao sam tamo, po ceo dan sam bio na savskom šetalištu kao dete. To je bruka i sramota", rekao je Šapić.
  • Milan

    09.02.2022 19:27
    Sefik
    A sta ces ako naidjes na Sefikov splav?
  • Đole

    09.02.2022 15:14
    Dobro...onda prvo Nikolićeva vila da se "razbuca".. e da mi je i to videti.... i ne znaš koliko si ti mali, u stvari.
  • Marko

    06.02.2022 18:26
    oj Beograde medju sljivama...
    "razbucam..."

    leto gospodnje 2022.
    recnik gradonacelnika beogradskog...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija