Brnabić: SNS nema lične podatke građana, kampanja "od vrata do vrata" legitiman način aktivizma

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da niko nema lične podatke građana i da Srpska napredna stranka radi kampanju "od vrata do vrata" što je, po njenoj oceni, potpuno legitiman način aktivizma.
Brnabić: SNS nema lične podatke građana, kampanja "od vrata do vrata" legitiman način aktivizma
Foto: 021.rs
Brnabić je, po obilasku Gimnazije u Mladenovcu, reagujući na navode novinarke N1 da su im se obraćali građani kojima su "na prag" dolazili aktivisti Srpske napredne stranke (SNS), koji su znali njihove adrese, brojeve ličnih karata i jedinstvene matične brojeve, rekla da su to radile sve političke stranke.
"Danas mnoge ne rade zato što nemaju infrastrukturu, nemaju dovoljno članova, aktivista, simpatizera ili znaju da ne uživaju poverenje građana, pa ne žele da odu i razgovaraju sa njima", rekla je Brnabić.
Ona je navela da se "ne može očekivati od stranaka kakva je Đilasova" da idu "od vrata do vrata" u Borču ili Marinkovu baru, čijim se građanima smeju i ponižavaju ih.
 
"Mi nismo takva stranka. Želimo da razgovaramo sa građanima, takva kampanja je legitimna i mi je radimo, a idemo i kod onih koji nisu naši simpatizeri, pa ako ne žele da nas čuju, izvinimo se, kažemo hvala lepo i doviđenja", rekla je Brnabić.
 
Na opasku novinarke da nije sporna kampanja "od vrata do vrata", već to da se građani žale da aktivisti SNS imaju njihove lične podatke, premijerka je naglasila da "niko nema lične podatke građana".
  • Rajko

    22.02.2022 20:19
    Reklamiranje ''od vrata do vrata'' je protivzakonito i nelegitimno, tako da premijerka laže a SNS krši zakon. Sve je jasno objašnjeno u Zakonu o oglašavanju. U članu 3 piše da se izborne kampanje i druge promotivne aktivnosti političkih organizacija smatraju oglašavanjem i da potpada pod odredbe ovog Zakona. U članu 63 piše da je za direktno oglašavanje (u koje spada i praksa ''od vrata do vrata'') prema fizičkim licima potrebna njihova prethodna saglasnost. Dakle, ako Vam SNS pokuca na vrata a vi mu prethodno niste dali saglasnost, zakon je prekršen.
  • Nina

    06.02.2022 15:44
    Ma nemoj
    A da li će tebi možda zakucati na vrata?
    Meni nemojte zvoniti,molim vas!!!!
  • Mladen

    06.02.2022 14:57
    Aktivisti sa izbornim spiskm
    Da li da poverujem da ne zna?
    Aktivisti SNS imaju kod sebe izborne spiskove. Video sam. To su ljudi koje poznajem.
    Veća je bruka da kao funkcioner SNS to ne zna, manja bruka što laže - navikao sam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija